Skocz do zawartości

[316] brak reakcji na kluczyk.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Dzień dobry.

Bmw e36 1.6 1995r

Miałem przeprowadzić u dziewczyny wymianę żarówek w zegarach (razem z demontazem kierownicy z airbagiem) bo jakoś słabo świeciły. Robiłem to ogólnie dwa razy. Za pierwszym razem założyłem złe żarówki ale po złożeniu wszystkiego było ok i auto odpalalo. Za drugim razem po złożeniu auto nie chciało i nadal nie chce odpalić. Dodam że za pierwszym razem odlaczalem aku a za drugim nie. Problem wygląda tak ze przekrecam kluczyk na zapłon wszystko elegancko się zapala kontrolki świecą ale jak przekrecam dalej jest całkowity brak reakcji. Nawet kontrolki nie przygasaja. Macie panowie jakieś pomysły gdzie szukać winowajcy? Dodam jeszcze że z pychu też nie da się go odpalić.

Opublikowano

Dzięki! okazało się że spalił się jeden bezpiecznik, po wymianie jest wszystko ok :)

Najśmieszniejsze jest to że 3 mechaników już stało przy tym aucie i drapało się po głowach i nawet raz nie padło słowo bezpiecznik :)

Dziękuję i pozdrawiam :)

Opublikowano

Witam, podłączam się pod temat, auto to 1995 e36 1.6 m43, wymieniałem stacyjkę bo stara się obkręcała, auto ma ews, (ale podobno ews I) przelozylem pestke do nowego kluczyka, po czym pojeździłem dwa dni i klops, dokładnie tak jak z opisu kolegi, wszystkie bezpieczniki w komorze silnika przejrzane 2 razy, auto nie pali na pych. podejrzewam ews...

ale nie wiem jak go usunąć, bo podobno w roczniku 1995 jest ews I gen, więc musiałbym albo zakupić dme z modułem ews i pestką 1995, ale wyczytałem też, że można usunąć poprzez zamontowanie kompa do m43 1.6 z wcześniejszej wersji bez ews(jednak działa to podobno tylko na ews I nie na ews II)

Czy taki komputer na podmiankę bez ews musi mieć te same numery, chętnie bym nawet zapłacił komuś kto ogarnia mi ten problem z pomorskiego.

pozdrawiam.