Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Intersuje mnie opinia uzytkownikow bmw 318 is E36, dokladnie splanie benzyny w miescie i na trasie. Juz cholernie dlugo walcze ze moim zdaniem podwyzszonym splaniem. Wymienilem mnostwo czujnikow i sond lmbda (komputer oczywiscie nic nie pokazuje) i moje spalanie aktualnie jest dziwne. Otóż:

Ostatnio pojechalem trase 170 km i wyszlo mi srednie spalanie 7,5 l (moj rekord na tej furze, jazda wolowata zero cisniecia).

W miesice jak jezdze i nic nie cisne to wychodzi 11 i wiecej :/.

Teraz wyjechalem bak. I wynik 620 km z czego niej wiecej 3/4 na trasach po okolo 60 km. I wynik wychodzi cos kolo 10 l/100km. Poczytalem na forum i ludzi pisza ze maja zdecydowanie mniejsze spalanie.

Ostatnimi czasami zastanawialem sie czy powodem moze byc np strumienica ktora mam wlozona zamiast kata (kata mam wymontowanego bo jedne madrala mowil ze mam kata zapchanego jak mi auto zle chodzilo, okazalo sie oczywiscie ze jest kat czysty w srodku :/ chyba go zaloze spowrotem). Ogolnie to mam jeszzce dziurawy koncowy tlumik i nie wiem czy to cos moze wplywac na spalanie.

Opublikowano
Mi 1.8 8v pali średnio 7.8l/100km. W mieście nie liczę nawet, bo to nie ma sensu. Na trasię moge zejść do 6l/100km, ale to już nie będzie jazda tylko zamulanie. :roll2: :roll2: