Skocz do zawartości

E90 brak abs i innych po aktualizacji DSC

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam. Kilka dni temu udało mi się doprowadzić Inpa'e do perfekcyjnego działania. Po za inpą jest jeszcze Winkfp i tool32. Postanowiłem sprawdzić jak działa aktualizacja sterowników za pomocą WinKfp. Pobrałem z sieci kompletne sp daten 59.0.600 i zaktualizowałem wszystko tak jak trzeba. Poszedłem do auta i najpierw sprawdziłem Dme i Winkfp sam zaproponował mi aktualizację która zrobilem i po ok 4 minutach cieszyłem się aktualnym softem silnika. Przejechałem się i wszystko było ok więc postanowiłem sprawdzić inne moduły czy nie ma dla nich update. Następnym z listy modułów gdzie Winkfp znalazł nowszy soft byl DSC. Zrobiłem tą aktualizację, czekałem ok 4minut , przez ten czas zapalaly się , gasly i mrugaly kontrolki w liczniku i na koniec Winkfp potwierdził że operacja się udała. Może według winkfp wszystko się udało i zgadza ale in fact nie działa DSC a w liczniku świecą i nie gasną wszystkie kontrolki od hamulcy i duża kontrolka ABS. Kierownica jest sztywna powiedział bym że chyba nie ma wspomagania. Auto normalnie odpala i jeździ. Ktoś ma jakiś pomysł co się stało i jak to naprawić ?
Opublikowano
  • Autor
A w którym miejscu w Dis szukać tej kalibracji ?
Opublikowano
W tool32 prościej chyba jest to skalibrować plus jest dokładna instrukcja na forum jak to zrobic.