Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich od razu zaznaczam że jeśli nie tu napisałem z góry przepraszam i proszę o wybaczenie I nakierowanie mnie tam gdzie trzeba :)

Otóż mój problem polega na tym że padły mi czujniki parkowania a dokładniej wrzucam wsteczny długi pisk i tyle (czasem nawet nie piszczy) Czasem przez chwile czujniki działają.Wszystkie "buczą"

Użyłem INPY (pierwszy raz podłączyłem samochód do komputera) i takie błędy mi się pokazały mógł by mi ktoś powiedzieć ocb ?

E R R O R M E M O R Y R E P O R T -------------------------------------

Date: 09/03/16 17:39:04 ECU: PDCACT JobStatus: OKAY Variant: PDCACT-------------------------------------------------------------

RESULT: 2 errors in error memory !-------------------------------------------------------------

19 Wandler hinten Mitte rechts

Error frequency : 254

Leitungsunterbrechung Ausschwingfehler sporadischer Fehler-------------------------------------------------------------

20 Wandler vorne links

Error frequency : 255

Kurzschluss Datenleitung gegen U-Batt Kurzschluss Versorgungs-/Datenleitung gegen Masse Leitungsunterbrechung Ausschwingfehler Fehler momentan vorhanden =============================================================

Dodam również że jak w inpie patrzyłem wszystkie czujniki miały 100 nie wiem czy to źle czy to dobrze jeszcze nie ogarniam "diagnozowania samemu uczę się dopiero dlatego też proszę o wyrozumiałość lub nawet jakieś materiały z obsługi INPY :)

Bardzo bym prosił o podpowiedź jak sprawdzać te błędy samemu gdzie szukać "pomocy naukowych :)) aby z każdym błędem nie zakładać nowego tematu :)

Opublikowano

Hej,

Sprawdz czujnik prawy środkowy z tyłu.

Prawdopodobnie jest jakiś problem z połączeniem. Możesz włączyć wsteczny i dotykać każdy z czujników, będziesz czuł pulsowanie, jeśli pulsowania nie ma to masz problem z połączeniem lub czujnik uszkodzony.

Proponowałbym zdjąć zderzak i obejrzeć wiązkę, może kabelek któryś jest po prostu przetarty, zdarza się.

Raczej stawia na banalne uszkodzenie czujnika. Wymiana bez żadnego kodowania, czas wymiany 15 minut włączając w to ściąganie zderzaka ;)

Sprzedam nowy filtr powietrza MANN C31143 BMW E60 E61 E63 E64 - 90 zł z wysyłką

Opublikowano
No to podmień jeden z drugim i sprawdz błędy ponownie, jeśli błąd skieruje na inny czujnik tzn. że i tak czujnik uszkodzony.

Sprzedam nowy filtr powietrza MANN C31143 BMW E60 E61 E63 E64 - 90 zł z wysyłką