Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam Panow,

jako, ze przymierzam sie do kupna powyzszego cuda chcialem zapytac o rozrzad. Pierwotnie chcialem kupic F30 lub F10/F11 z silnikiem N47 ale jak wiadomo rozrzad to jest wielka porazka. Obecnie mam E90 z N47 po peknieciu wiec nie mam za bardzo sily sie w to bawic. Czy napotkaliscie problemy w silniku M57T2 z rozrzadem? Obecny wlasciciel ma ten okaz 8 lat i zawsze serwisuje go w ASO. Auto ma nakulane 320 tys. km ale glownie autostrady. Wymienil kolektor na nowy ze wzgledu na klapki.

http://olx.pl/oferta/bmw-730ld-e66-wersja-przedluzana-CID5-IDgSkGT.html#3fb2da36af;promoted

Przejechalem sie nim rozpedzajac do 200 km/h. Nie zauwazylem niepokajacych rzeczy. Przeskanowalem ISTA-D i tylko wyszedl fogging sensor. Szyba przednia nieoryginalna wiec pewnie cos z wymiana zwiazane.

Jakie macie przebiegi w swoich 7ach? Gosc kupil go z De i narobil do tej pory 200 tys+. Wole taki stan niz kupic od handlarza, ktory skrecil licznik a maszyna pewnie ma z 400 tys.

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano
Jesli ten egzemplarz ma legitnie taki przebieg jaki podany jest w ogloszeniu i autko bylo serwisowane sumiennie to NIE ma sie co martwic ! Pozatym silnik 3.0d (ten sam co w e90 i e60 itd) jest najbezpieczniejszym wyborem na dluzsza mete w E65. Te silniki spokojnie wytrzymuja duze przebiegi. Jedynym mankamentem jest wg mnie skrzynia ktora nie zawsze pracuje plynnie.Poprostu zmien olej po kupnie w tej skrzyni.Spytaj sie czy juz kiedys wlasciciel wymienial. Jesli ten egzemplarz posiada system LOGIC7 to mozesz miec problem z wzmacniaczem w bagazniku ktory moze nagle przestac dzialac. Ja zregenerowałem. Swoi egzemplarz kupilem w BMW premium selection w Lodzi w 2011 z przebiegiem chyba 128 tys km. Przebieg prawdziwy :8) . Powiedziano mi tez w ASO BMW ze rozrzadu nie trzeba wymieniac w E65...