Skocz do zawartości

318i Problem z lewym reflektorem przednim

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam, mam drobny problem z przednim reflektorem lewym mianowicie kiedy włączam światła mijania lewe zazwyczaj nie zaskakuje dopiero jak walnę w lampę bądź auto podskoczy na wybojach światło się zapala, mowa tylko o mijania gdyż drogowe działa prawidłowo. Żarówki wymieniałem oraz zamieniałem je miejscami aby sprawdzić czy to na pewno nie ich wina jednak nie rozwiązało to problemu. Bardzo proszę o pomoc bo za tydzień auto musi iść na przegląd a raczej nie pojadę z takim światłem do diagnosty bo z miejsca mnie odprawi :D
Opublikowano

Nie ma styku na zasilaniu lub na masie tej żarówki. Lampy sa rozbieralne i mozna tam śmiało zajrzeć do srodka. Może jakiś nalot sie zrobil i nie kontaktuje.

Wtyczke obejrzyj, poruszaj kablami itp. Nie ma tu filozofii rylko mozolne szukanie czemu nie łączy

szukam
Opublikowano

No że demontaż jest prosty to wiem gdyż montowałem ringi w nich [nie jest to ich wina bo działo się to przed ich zamontowaniem] no ale nie pomyślałem wgl o stykach, dzisiaj postaram się tym zająć i zobaczymy co z tego wyjdzie :)

edit;

No to tak dobrałem się do lampy i co się okazało? Nie styki przy lampie a przy wtyczce były uwalone nie wiem jak ale jedna była uszkodzona tzn pęknięta rozebrałem całe to ustrojstwo [trochę mnie to zajęło :) ] ale przelutowałem sobie ze starej lamy i wszystko śmiga :)