Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam!

Po przeszukaniu forum nie znalazłem niestety stricte pasujących wątków, zatem pozwalam sobie założyć nowy.

W moim X3 E83 (2007) po zakupie bezproblemowo sparowałem z modułem bluetooth 2 telefony: Samsunga Galaxy S3 Mini żony i mój iPhone 5s. Samsung działał tylko jako zestaw głośnomówiący, z iPhone ładowała się lista kontaktów, ostatnio wybierane numery itp.

Pech chciał, że kiedyś przypadkowo w iPhone skasowałem powiązanie z BMW. Chciałem powtórnie go sparować i pojawił się problem - bluetooth w telefonie w ogóle nie widzi modułu BMW (oczywiście przy włączonej w samochodzie procedurze parowania). Próbowałem też parować inne telefony, żaden nie widzi modułu w samochodzie.

Natomiast sparowany telefon żony bez problemu nadal łączy się z samochodem, więc przypuszczam, że lista możliwych do sparowania telefonów w module jest już pełna.

Próbowałem ją skasować zgodnie z instrukcjami na forum, ale trzymanie przy włączonej procedurze parowania przycisku w podłokietniku przez dowolnie długi czas nie skutkuje sygnałem akustycznym i wyświetleniem "paired list deleted" na wyświetlaczu. Mam samochód z fabryczną nawigacją z dużym ekranem (MK4 bodajże).

Czy można skasować listę sparowanych telefonów jakoś inaczej - INPA, DIS? Albo w ogóle zresetować moduł Bluetooth? Bardzo proszę o wskazówki, porady i sugestie.

--

Pozdrawiam,

deebee (Darek)

Opublikowano
Panowie, nikt nie ma żadnego pomysłu ani koncepcji? Plizzzzz :)

--

Pozdrawiam,

deebee (Darek)