Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam Wszystkich Jestem nowy na forum pozdrawiam wszystkich mieszkam w stanach od niedawna jestem posiadaczem bmw e38 2001 rok tu o oznaczeniu bmw 740 il mianowicie mam 2 problemy z wentylatorem nadmuchu jest na klima troniku załączony na maxa dmucha bardzo powolutku wogole nie czuć ale gdy skrencam w lewo olbo wpadnie w jakas dziure to sie zalacza i chodzi normalnie ale z czasem przestaje slychac jakies dziwne dzwieki jak by obcieral o cos moze mial ktos taki problem druga sprawa to wentylator klimy wogole nie chodzi byc moze malo czynnika w ukaldzie klimy dodam tez ze czujnik temperatury na zewnątrz uszkodzony zamostkowym kable czekam na drugi dzieki za pomoc
Opublikowano
Wentylatory klimy bardzo często padały same z siebie i ilość czynnika nie ma tu nic do rzeczy. Jeżeli masz wersję amerykańską to może się pojawić mały problem, gdyż zapewne różnią się one od tych europejskich, tak jak i "wągliki" przynajmniej w kwestii wtyczek i niektórych rozwiązań :-)
E39 530dA lata, E38 740iA zapier... :D
Opublikowano
mam jeszcze mianowicie problem z siedzeniem kierowcy sam mi sie skalada podczas jaszdy niewiem dla czego jak poszcze glosno muze zaczyna sie skaldac

Sprawdź po zdjęciu maskownicy bocznej regulacji fotela kierowcy kostkę. U mnie całkiem przestała regulacja działać a winą była lekko wypięta kostka.

Opublikowano
Wesoło tam masz, jak przy podkreceniu radia fotel się składa :D nie sądzę, żeby kostka od regulacji fotela miała coś z tym wspólnego.
Opublikowano
Coś mi się wydaje, że jakis dobry magik łapki tam wsadził :-/ u mnie fotel kierowcy nie chodzi ale to przez tą kostkę, nigdy nie mam czasu tam zajrzeć :-/ u Ciebie dziwne jest to, że fotel ożywa w momencie jak podgłaśniasz radio, przecież jedno z drugim nie bardzo ma cos wspólnego.