Skocz do zawartości

problem z odpalaniem bmw e46 320d 136KM

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam wszystkich, którzy kochają wszystkie BMW ☺ .

chce opisać, swój problem, a szukalem cos na ten temat i nic nie znalazłem. problem jest tego typu ze nie potrafię odpalić swojego BMW e46 320d 136KM. dokladnie wygląda to tak, ze kiedy wkładam kluczyk i przekręcam na pozycje pierwsza, a później drugą to wyskakuje inspekcja olejowa jeszcze aktualna, poniej wskakuje godzina i przebieg, ale nie zaświecają sie kontrolki aku i oleju, jak przy normalnym rozruch, a swieca natomiast kontrolka z trakcji, klocków i ręcznego, ktora praktycznie jest niewidoczna bo sie tylko tak żarzy. kiedy właśnie próbuje odpalić auto, wszystko kreci, rozrusznik sprawny, aku na 100% dobry i nie idzie odpalić auta. dzisiaj rano udali sie raz odpalić, ale juz przez caly dzien nic, zero reakcji, a co ciekawe nie zaświecają się juz zadne kontrolki i przy tej sytuacji tez go nie idzie odpalić, kontrolki pojawiają sie co jakis czas, jak szybko kręcę kluczykiem na zero i znow na pozycje druga. zaznaczam tez ze radio odpala, wszystko, czyli światka działają i to na bank nie jest akumulator.

najlepsze jest to, ze jestem nad morzem we Władysławowie i ponad 600 km od domu, jeszcze az tak sie nie martwię bo wyjeżdżam we wtorek, ale po niedzieli zacznie sie nerwowa sytuacja, bo dziecko rozpoczyna szkole i bym musial jakos dowieźć rodzinę do domu.

dzisiaj wiedzialem caly dzien z telefonem na intrenecie i nic o takiej sytuacji nie znalazlem, dlatego przepraszam jak cos opisuje nie w tym rozdziale gdzie trzeba, ale pomóżcie mi cos z tym zrobic, ostatnio nic nie robiłem przy prądzie czy alektronice, wiec tam nic nie spieprzyłem. dajcie jakis pomysł, bo nawet nie mam jak auta holować w tych ciasnych uliczkach wladyslawowa , gdzieś tam jest jakis mechanik, ale iles km ode mnie , podejrzewam ze jutro przy sobocie to nie pofatyguje sie do mnie, jak ma oczywiście komputer.

pozdrawiam serdecznie i piszcie jak możecie jakieś wskazówki, bo przy aucie dużo robię sam, wiec moze uda mi sie to jakos z wasza pomocą uzdrowić moje BMW :) mój telefon to 515 414 911, jakby cos możecie dzwonić , ale najpierw napiszcie , ze to w tej sprawie, bo raczej nie odbieram ostatnio telefonów, bo pierdzielą mi o jakis promocjach , i innych pierdołach .

Opublikowano
Objawy podobne do uszkodzonej kostki stacyjki.
Opublikowano
  • Autor

a gdzie szukac tej kostki, jest gdzieś przy stacyjce, czy raczej od spodu auta sie dostsne do niej??

dzieki za podpowiedz ☺

Opublikowano
  • Autor
juz wiem co to jest ta kostka stacyjki, idzie to na komputerze sprawdzić czy tez domowymy sposobem sprawdzę czy ona dziala?
Opublikowano
Nie sprawdzisz tego w żaden sposób jak tylko wymieniając na nową sprawną.
Opublikowano
  • Autor

ok, kurczę piszą ze czasem wystarczy cos tam podoginać i na chwile to wystarczy, wątpię ,ze jak zamowie kostkę to mi dojdzie do wtorku tutaj do miejsca gdzie jestem na wakacjach, byle jakos zajechać do domu, w domu to ju ogarnę na spokojnie.

jak macie jeszcze jakieś pomysly to piszcie, moze ktoś kiedyś mial podobnie i vos wykombinowal , żeby tylko objechać pare km.

za wszelkie porady bede wdzięczny ☺

Opublikowano
  • Autor

juz doszedłem do tego, ściągnąłem tą obudowę z kolumny kierownicy, znalazlem tą kostkę i wlozylem kluczyk do stacyjki, na drugą pozycje i zacząłem ruszać kostką i wskakuje tak jak ma być wszystko czyli kontrolka aku i oleju, czyli taki zestaw jak przy odpalaniu, juz wiem ze to kostka, ale przynajmniej jakos dojadę do domu.

dzieki yoshimura01 za podpowiedź i uratowanie calej sytuacji ☺. pozdrawiam

Opublikowano
Ciesze się ze się wyjaśniło co i jak. Pozdrawiam