Skocz do zawartości

520i M52 B20 kłopoty jak zimny, drży kierownica przy ham

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, jestem tu nowy, mam taki problem z swoją Beta, rano gdy ja zapalam zapala równo a po chwili chodzi nie równo i wydaje mi sie że dostaje za dużo paliwa bo jak rusze 5 metrów i zgasze to zapali i zgaśnie i jest zalana, jaka może być tego przyczyna ? Jak temperatura wyjdzie już poza niebieskie pole to wszystko wraca do normy i jest OK, komputer nie wykazuje jakiejkolwiek usterki lub błędu.

I mam jeszcze taki problem, ze jak hamuje to drży kierownica, byłem u diagnosty nie znalazł żadnych luzów w zawieszeniu, tarcze sa nowe klocki i opony również, zbierzność też ustawiona, może ktoś z was spodkał sie z takim zjawiskiem ?

Opublikowano

Witam!

Na bank coś zawieszeniem lub z tarczami hamulcowymi,a co do pierwszego problemu to nie pozostaje Ci nic innego jak podpiąć go pod kompa przy zimnym silniku może coś wtedy wyjdzie,może sonda lambda jest walnięta!

Pozdro!