Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witajcie.

Wczoraj niestety miał miejsce epizod z naszą Buńką :mad2:. Zdjęcia:

http://img236.imageshack.us/img236/3050/bm12la.jpg

%5B640%3A480%5Dhttp%3A//img469.imageshack.us/img469/5774/bm26hg.jpg

Nie był to dzwon czołowy od przodu, choć tak może to na pierwszy rzut oka wyglądać. Facet zachaczył nadkolem o zderzak z boku i wyrwał do przodu. Do wymiany na pewno grill, lewy reflektor, kierunek, zderzak. Chciałem się Was poradzić czy bawić sie w naprawe tej lewej ćwiartki czy od razu kupić nową, pomalować i z głowy ? To samo maska. Na pierwszym zdjęciu widać taki lej, wgłębenie w sumie nie wiem z czego powstało ale jest. Da się to tak zrobic, żeby nie było widać czy wymienić na nową ? Uff, ciekawe co jeszcze się okaże do zrobienia...

Pozdrawiam przez łzy,

mk

Opublikowano

Czy wiesz co to oznacza wymiana ćwiartki?

Masz kosmetyczne uszkodzenie a rzucasz takie pomysły.

Nie, nie trzeba wymieniać ćwiartki, bo ćwiartka to podłużnica z połową płyty grodziowej i czasami słupkiem A oraz kawałkiem progu. W Twoim przypadku elementy te nie zostały nawet draśnięte.

Najprostrzym rozwiązaniem jest zamiast gdybać - podjechać do blacharza

Pzdr,

Opublikowano

Buba:

Czy wiesz co to oznacza wymiana ćwiartki?

Masz kosmetyczne uszkodzenie a rzucasz takie pomysły.

Nie, nie trzeba wymieniać ćwiartki, bo ćwiartka to podłużnica z połową płyty grodziowej i czasami słupkiem A oraz kawałkiem progu. W Twoim przypadku elementy te nie zostały nawet draśnięte.

Chyba źle sie wyraziłem. Chodzi mi o wymianę samej tej blachy, powiedzmy błotnika. Można ten element kupić chyba za 100 zł + malowanie. Jak klepać i szpachlować to pewnie wyjdzie drożej.

Sourander:

Jak to nie z twojej winy to co sie lamiesz.

Kwestię kogo to wina pomińmy milczeniem :oops:

Pozdrawiam,

mk

Opublikowano
maska z tego co zauważyłem jest złamana na przetłoczeniu. Sam jak uszkodziłem swoje auto to sie też zastanawiałem czy dać ją do blacharza, bo też była lekko złamamna na przzetłoczeniu, ale jednak zdecydowałem kupić nową maske, bo nie wiem jak ta stara by sie zachowała podczas wypadku, pewnie sztywności takiej jaka ma nowa maska by nie miała