Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam pisze do was z prośba o pomoc otóż posiadam BMW 645 2004r. Mieszkam w uk wczoraj wróciłem z Polski z urlopu wsiadam do auta i nieoczekiwanie nie chciała odpalić z powodu słabego aku podłączyłem jej starter i odpaliłem wszystko wyglądało w porządku lecz gdy dziś odpaliłem pojawił się problem skrzyni mam wrażenie ze nie przełącza biegów nie reaguje na przełączenie ds i manualnej zmiany a gdy przełączam na D lub R czuć mega uderzenie dodam ze wymieniałem 3 dni przed wyjazdem olej w skrzyni i chodziła perfekt miałem już wrażenie ze aku jest słabe a ze robiłem betą ostatnio bardzo małe odcinki pewnie nie zdążył się załadować i teraz tak czy to wina aku i wystarczy ze wyjmę go i podładuje ? Czy do kasowania będę musiał udać się do mechanika czy dałoby się wykonać to inpa ? Czy może jest jakaś inna teoria proszę was o info Robert
Opublikowano
myślę, że po zamontowaniu naładowanego akumulatora - o ile miejmy nadzieję on jest winowajcą - nie będziesz miał wyświetlanego błędu, aczkolwiek będzie on pewnie w pamięci
Opublikowano
jak juz wspomnial kolega naladuj aku lub wez od znajomego bo na slabym aku wywala rozne bledy dzieja sie dziwne rzeczy :)a co do skrzyni podlacz inpe sprawdz bledy wykasuj blad i cala historie(przy okazji sprawdz jakie masz ladowanie) oby to pomoglo leczy wydaje mi sie ze to cos powazniejszego warto by rzucic okiem od spodu czy nie ma wycieku i czy olej nie wyplynol :wink: dziwny zbieg okolicznosci wyminiles olej i nagle problem :|

Czasem na drodze spotykam prawdziwych szalencow...

Pedza na złamanie karku i wbrew rozsadkowi...

Czasem naprawde ciezko ich wyprzedzic...

Moje 730d==>

• 3 tygodnie później...
Opublikowano
Witam trochę to potrwało ale mam pytanie wiec podladowalem aku solidnie trochę cieżko było kupić odpowiedni prostownik (serio w uk nawet w specjalnym sklepie średnio łapią o co chodzi) co do samych błędów było sporo ABS skrzynia i inne ale wykasowałem autko chodzi jak chodziło tylko ze dziś dopadł mnie znów problem słabego kręcenia dodam ze po 30 sek. Zgasiłem a potem odpalił jak strzała i teraz nie wiem czy to aku ze coś innego jedyna opcja chyba będzie podpięcie jakiegoś amperomierza jakie powinien mieć parametry ? Nie chce odrazu winić aku może jakieś sugestie ?