Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Witam,

wpadła mi w ręce kostka AUX wraz z krótkim przewodem z e90. Chciałbym podłączyć ja do swojej e60. Kabelek składa się z 3 przewodów: czarnego, żółtego i białego/przeźroczystego. Może ktoś wie który kolor odpowiada za kanał Lewy Prawy i Mase?

Edytowane przez p_s88
Opublikowano
Możesz to sprawdzić zwyczajnie metodą prób i błędów. Żółty to będzie jeden kanał, czysty strzał ale czarny to masa. Czyli Pin 7 - Żółty, Pin 2 - Przezroczysty, Pin 8 - Czarny. :p
Opublikowano
Dzięki:) Dziwne jest to, że przewód przeźroczysty jest wyraźnie grubszy od czarnego i żółtego. Myślałem że to właśnie masa:)
Opublikowano
Bo tak jest. Grubszy przezroczysty to masa i łączy się z pinem nr 2 (które jest zmostkowany z 1) w gnieździe aux in. Numery pinów w środku przy pinach. Nr 3 to środek a 4 to czubeczek wtyczki mini jack.
Opublikowano
Bardzo dziękuję. Dziś Idę po kolektory i zaczynam zabawę. Niestety z kodowaniem sam sobie nie poradzę, więc będę musiał kogoś poszukać:)