Skocz do zawartości

525i Buczenie koło prawego przedniego kielicha

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Czołem wszystkim

Problem występuje zarówno z wlaczonym jak i wylaczonym zapłonem. Czasem wsytarczy wlaczyc i wylaczyc zaplon i buczenie na chwile ustaje, po blizej nieokresonym czasie pojawia sie znowu. Zauwazylem tez ze czasem problem ustaje kiedy otworze klape tylną. buczenie przypomina troche dzwiek jakie wydaje wentylatory, jest tez nieregularny - wysokosc dziewku nie jest taka sama, tak jakby wentylator czasem zwolnial(nizszy dzwiek) lub przyspieszal(wyzszy dziwek). Kiedy buczenie ustaje brzmi to tak jakby wentylator zwalnial do zera. Buczenie to najlepiej slychac przy prawym przednim kole lub po otwarciu maski przy prawym przednim kielichu, okolica filtra paliwa. Ostatnio buczalo prawdopodobnie cala noc.

Poszlaki:

- 3 dni temu mialem montowane lpg, w tych oklicach wychodzi zlacze diagnostyczne do komputera lpg. Sterownik LPG Stag Qmax

- Zaczela mi sie pojawiac kontrolka od poziomu oleju - poziom oleju jest wlasciwy, rowniez po montazu lpg ;)

Poradzcie cos Panowie bo nie mam pojecia co moze byc zrodlem tego buczenia :(

Link do nagrania buczenia:

http://vocaroo.com/i/s0dDTokggWue

Opublikowano

Problem rozwiazany.

Dla googlujacych i poszukujacych: zrodlem halasu byla nieustannie pracujaca pompka plynu do spryskiwacza odpowiedzialna za podawanie plynu na szybe klapy.