Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam od jakiegoś czas mam problem z połączeniem się z serią F posiadam ICOM generalnie swid reader działa i mogę wyciągać 1b/d z cic ale np e sys nie łączy sie ani nie widzi auta z seria F , jak odpale Inpe to widzi zaplon i baterie na ON , gdy próbuje łączyć się z e sys to cały czas wyskakuje ten błąd oraz opcja "conect via vin" jest na szaro , zmieniałem już kable enthernet , co moglo zostać uszkodzone coś z laptopem karta sieciowa czy icom siada ? z seria e niema problemow winkiem programuje ista itp tylko z seriami f sie nie moge laczyc. moze cos z konfiguracja laptopa sie stalo ? ale podkladalem drugiego na nim instalowalem e sys i dalej to samo... juz 3 czy 4 efka z ktora nie moge sie polaczyc moze ediabas sie rozsypal czy cos ?

Pozdrawiam serdecznie

13932989_1099607650127678_96115883_n.jpg

13941094_1099607643461012_284870591_n.jpg

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Za free na śląsku - ISTA A P D , NCS , INPA , E-SYS , Coding and Programing. FSC codes

Ja bym i za free nie przyjechał. Boję się oddawać samochód w takie ręce. Ci program czarno na białym napisał co trzeba. Jak wtedy dalej pracować z programem zamiar , jeśli utkniesz na podłączeniu? Sorry, ale po prostu brak słów. W internecie morze instrukcje dotyczące konfigurowania programu .

P.S.

Jeśli jednak potrzebujesz pomocy, Jeśli jesteś ze Śląska , to mogę pomóc.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Dla ESYS nie ma znaczenia ediabas potrzebny tylko do ZGW_searach dla ENET (EDIABAS/Hardware/ENET/) EDIABAS 7.3.0

Dla ICOM z ESYS nie ma potrzeby ustawiać EDIABAS nie ma znaczenia dla tego programu

tylko tak samo jak dla Ediabas rezerwujemy ICOM , powiem Ci że tym razem zgodzę się Temsky ale do Esys lepszy ENET prościej i szybciej .

I nie uruchamiaj innych programów bmw np INPA tool32 itp blokują działanie , może jakiś program działa w tle .

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
zobaczymy kupilem zwyklego eneta zobacze czy icom szwankuje czy cos z laptopem

Kolego, dla Icom i Enet zupełnie inne ustawienia . Wytłumacz mi jedno, jeśli Icom działa z innymi programami, a z Esys nie , a tu Icom ? Może to jednak problem w konfiguracji Esys ?

• 6 miesięcy temu...
Opublikowano
Witam od jakiegoś czas mam problem z połączeniem się z serią F posiadam ICOM generalnie swid reader działa i mogę wyciągać 1b/d z cic ale np e sys nie łączy sie ani nie widzi auta z seria F , jak odpale Inpe to widzi zaplon i baterie na ON , gdy próbuje łączyć się z e sys to cały czas wyskakuje ten błąd oraz opcja "conect via vin" jest na szaro , zmieniałem już kable enthernet , co moglo zostać uszkodzone coś z laptopem karta sieciowa czy icom siada ? z seria e niema problemow winkiem programuje ista itp tylko z seriami f sie nie moge laczyc. moze cos z konfiguracja laptopa sie stalo ? ale podkladalem drugiego na nim instalowalem e sys i dalej to samo... juz 3 czy 4 efka z ktora nie moge sie polaczyc moze ediabas sie rozsypal czy cos ?

Pozdrawiam serdecznie

13932989_1099607650127678_96115883_n.jpg

13941094_1099607643461012_284870591_n.jpg

Udało Ci się rozwiązać problem?

Sprzedam nowy filtr powietrza MANN C31143 BMW E60 E61 E63 E64 - 90 zł z wysyłką

• 2 lata później...