Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Drodzy użytkownicy forum, dopadł mnie problem gaśnięcia samochodu podczas jazdy :(.

Podłączyłem pod komputer i pokazało mi błędy, za niskie ciśnienie w szynie paliwowej oraz błąd pompy paliwa tej w zbiorniku,(zbyt wysoka wartość prądu sterującego).

Komunikat o błędzie pompy paliwa pojawia się również na desce rozdzielczej (wyświetlacz navi).

Pompa paliwa pracuje, otworzyłem zbiornik paliwa za kierowca i za pasazerem, okazało się że w miejscu pompy nie było paliwa a za kierowcą około 10l. Czy to może być przyczyną tej usterki? Dolałem paliwa i auto odpaliło bez problemu, pojeździłem troche i było ok ale długo to nie trwało, auto zaczeło gasnąć.

Miał ktoś z Was podobny problem? Z komory do komory nie przepompowywuje paliwa?

Czekam na wypowiedzi, pozdrawiam.

Opublikowano
Jest na forum cały temat o problemie z brakiem on w komorach zbiornika paliwa. Dodam od siebie, że u mnie ok 2 lata temu też pojawiał się taki sam problem z pompą w baku i jej błędem. Okazało się, że filtr paliwa był niedrożny wystarczająco i nie przepuszczał paliwa ile trzeba, a pompa pompowała aż do "bólu" w postaci błędu na wyświetlaczu w aucie. Wymieniłem filtr paliwa i zapomnialem o problemie. U Ciebie najpierw rozwiązał bym sprawę braku on w komorze w baku.

-------------------

Artur

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano
Witam po długiej przerwie. Sprawa rozwiązana, problemem byl przytykający się filtr paliwa podczas pompowania pompki. Temat zamykam.