Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam; niedawno kupiłem kolejne BMW :cool2: mam mały problem gdyż na postoju czuć spaliny w środku dodam że nie mam webasta, kolektory wyglądają na całe samochód jest bezwypadkowy czy to może być EGR lub dpf ?
Opublikowano

Witam,

u mnie było czuć spaliny w środku jak partacze z Burakowskiej w Warszawie rozszczelnili mi kolektor wydechowy przy wymianie termostatów. Termostat EGR jest przykręcony na 2 śruby do kolektora wydechowego żeliwnego i śruby mogą być zapieczone.

Także u mnie spierdolili sprawę i śruba im wyszła z gwintem. Auto nie miało mocy, silnik głośniej hałasował i śmierdziało spalinami jak cholera. W dodatku twierdzili, że wszystko było ok. Dopiero jak przyjechałem z awanturą to przyznali się, że śruba im z gwintem wyszła i trzeba kolektor gwintować.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

• 1 rok później...
Opublikowano

Ten sam problem tyle że zaczęło się po podłączeniu sondy temperatury spalin. Byłem pierwszy raz zrobić TUV i na diagnostyce komputerowej wykazało brak połączenia z w.w czujnikiem po obejrzeniu okazało się że kable połączeniowe były po prostu wycięte ale sam czujnik był na miejscu. Po podłączeniu okazało się że wszystko ok ale pojawił się w kabinie smród spalin z nawiewu chyba na przednią szybę o ile dobrze wywąchałem :D . Mechanik powiedział że po dłuższym odcięciu czujnika wypala DPF i trzeba go "przegonić" odpowiednio i będzie ok. Jakoś tak nie "przegoniłem" go do tej pory bo nie mam czasu ale za tydzień jadę do Polski i wtedy może ...

Jakie jest wasze zdanie ?

Może jest tutaj ktoś kto miał podobny przypadek.

• 1 rok później...
Opublikowano

Nie wiem czy to dobry wątek ale przeszukałem trochę stron i nie znalazłem odpowiedzi.

Czy może ktoś polecić dobry warsztat we Wrocławiu gdzie wymienią mi złącze elastyczne najlepiej od ręki? Po dłuższej jeździe siatka się nagrzewa i chyba rozszerza bo wyje niemiłosiernie... :cry2: