Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich mam problem ze skrzynia automatyczną w moim e46 330d auto wpada w dziwne wibracje i wyskakuje błąd czyli tryb awaryjny , zauważyłem że

dzieję się tak gdy skrzynia zmienia bieg z 3 na 4, występuje również taki wzrost obrotów jak by się sprzęgło ślizgało, pojechałem na kompa koleś mi mówi że są 3 błędy,

czyli sterowanie prędkością bieg 4, temp. skrzyni biegów i jeszcze coś ale nie było opisu .Zwracam się z prośbą do was co to oznacza i czy skrzynia jest do wymiany a może

da rade to jakoś naprawić bez większych kosztów .Dodam jeszcze że zmieniłem elektrozawory i olej (dynamiczna) bo myślałem że może to coś da

Opublikowano

Siema. Miałem identyczny problem,jednak z 2 na 3 bieg. Bieg wybijał się jakby na luz,obroty szły do 6k a mocy zero i na początku tryb awaryjny,ale później już sie nie pojawiał.

W moim przypadku trafiony był elektrozawór,który odpowiadał za zmianę biegu. Części z uszczelkami 300zł,od razu płyn do skrzyni 300zł(ale cena dla mnie,w rzeczywistości większa) i za robociznę nic nie płaciłem. Do 1k powinieneś się zamknąć