Skocz do zawartości

BMW X6 3.5D zgasło podczas wolnej jazdy i nie odpala.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich na forum.

Dzisiaj rano wyjechałem z garażu i przejechałem po mieście może 3km,na desce pojawiła się kontrolka napędu 4x4 ,potem na chwile,ze słabe ciśnienie i dpf,auto zgasło i już nie odpaliło.Żeby móc auto usunąć z jezdni musiałem odblokować skrzynie i dopiero udało się wypchać je na pobocze.Mechanik już na telefon oznajmił mi,że pękł łańcuch rozrządu .Sprawdziłem u mechanika i z rozrządem jest wszystko ok.Auto kręci i nie odpala.Miał ktoś może podobny przypadek?????....

Opublikowano
A próbowałeś podpiąć komputer? W ogóle dlaczego do ASO nie zawiozłeś, nie musisz tam naprawiać.
Opublikowano
  • Autor

Nie serwisuje już jej w ASO....

Mechanicy uparli się na ten łańcuch i byli nie mal w 1000% pewni....i się pomylili ....auto jest z grudnia 2009....

jutro podepnę ja pod kompa z dobrym programem.

Opublikowano
  • Autor
Auto jest salon Polska chłopie...
Opublikowano
  • Autor

Panowie po podlaczeniu do kompa pojawilły zie nastepujące błędy....

480A......System filtra cząstek stałych.....błąd stały

481.........System filtra cząstek stałych....błąd stały

3E90......czujnik położenia wału korbowego....błąd nie stały

Opublikowano
  • Autor

Mechanik uparł sie nad zerwanym łancuchem...

Auto kręci normarlnie ,ale nie odpala...

Przekrecalem kluczem wał i na górze pod pompa wacum wszysto chodzi. Jak możecie to proszę podzielcie się doświadczeniami.

Opublikowano
....eh to chyba jakieś fatum. Mój też dziś padł. Podczas gwałtownego przyspieszenia autem szarpnęło i zgasł. Zapalić mogłem dopiero po ok 3 min i było OK do ponownego gwałtowniejszego przyspieszenia..i to samo. Krystian z Katowic na wakacjach do M technik nie moge sie dodzwonić a za 2 tygodnie na wakacje..jestem udupiony :duh:
Opublikowano
  • Autor

Zgadzam się kolego,że to jakieś fatum...

Masz jakieś namiary na kogoś dobrego z co może telefonicznie pomóc ???

Opublikowano

Hej. Na telefon będzie ciężko pomóc nawet najlepszemu magikowi.

Z okolic Katowic ja zawsze serwisowałem u Krystiana z Mobil Klimat ale obecnie jest na wakacjach.

Ostatecznie po wykonaniu kilku telefonów wylądowałem ,,można by rzec" w serwisie.

Komp nie wykazał żadnych błędów choć dwa razy dziś stałem na poboczu. 5 wtrysków pokazywało od 0 do 0,8 a jeden 1-1,5

Przegoniłem go potem dość mocno na odcinku 15 km z 10 razy wciskając kickdown i nic się nie działo. Ostatecznie jedyna diagnoza która może być prawdopodobna to początki końca jednego z wtryskiwaczy.

Pytania mam dwa: jakie kupić wtryskiwacze do e71 3.5 sd 2008 r. i czy wymienia się jeden czy koniecznie wszystkie?

Opublikowano
  • Autor
Wedle teorii serwisu to do wymiany będą wszystkie, ale jeśli 5 trzyma po sprawdzeniu parametry to wymiana 1 jednego załatwi problem.
Opublikowano
I [BAD] do kwadratu :evil: piątek wieczór i cała sobota ( przez 200 km) auto chodziło bez problemu. Dzis nie ujechałem 200 metrów i zgasł mi dwukrotnie. Jutro musze wbić się gdzies na kumaty serwis bo oczywiście na kompie 0 błędów a w ASO pól auta mi rozbiorą wtyski pompa i pewnie pare rzeczy. Na forum czytam o teście przepływów na wtryskach i o zaworze regulacji ciśnienia .... rany chciałbym tym autem troche wreszczie pojeździć :cry2:
Opublikowano

Panowie takie pytanie na wstępie ...mam dostęp bezkluczykowy a chciałbym wyeliminowac najprostszą przyczyne czyli baterie w kluczyku.

W przypadku słabej baterii będzie jakiś komunikat?

Moge baterię wymienić sam czy musi zrobic to serwis? (jakieś kodowanie)

Opublikowano
Sprawa z kluczykiem wyjaśniona i nie tam tkwi problem. Auto gasnie co 500 metrow. Komp nie pokazuje błędów ale podlaczony podczas jazdy ciśnienie na jednym wtrysku pokazuje ok 3 wiec na chwilę obecna idziemy tym torem.
Opublikowano
Autko zrobione :modlitwa: usterka czysto mechaniczna jakaś sprężynka na przepustnicy..cuda się zdarzają :lol:
Opublikowano
  • Autor
Panowie jeśli chodzi o mój problem,sprawa rozwiązana....Padł czujnik położenia wału.....wymieniłem i auto odpaliło od kopa :)