Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam Panowie, nie jestem pewien czy to ten dział czy bardziej do kodowania i diagnostyki więc w razie czego proszę o przeniesienie.

Posiadam E90 z 2005r z systemem iDrive i modułem TCU E60 Everest oraz miejscem na tel w podłokietniku. Postanowiłem go wymienić na moduł TCU 1,5 MOST ECE który powinien łączyć się z telefonem przez BT.

Ogólnie mechanicznie wszystko pasowało plug&play. Sprawdzałem NCSem i w FA była już wbita opcja $633 więc nic nie zmieniałem. Problem polega na tym, że telefon nawet nie wykrywa modułu bluetooth w aucie (jak był zamontowany everest też był niewidoczny) tym bardziej w ustawieniach iDrive nie ma opcji bluetooth. Znalazłem podobny temat na innym forum i pisali, że wystarczy zamontować TCU 1,5 i doposażyć $633 i powinno wszystko działać a tu nic. Macie jakiś pomysł co może być nie tak lub co jeszcze ewentualnie mogę sprawdzić/zakodować? Czy jeśli do modułu nie dochodzi prąd to powinno pokazać jakiś błąd?

Opublikowano
Jeśli masz taką opcję to chętnie. Może rzuci to trochę światła na sprawę bo już kombinuje któryś dzień na wszelkie sposoby znalezione w necie i dalej nic :mad2:
Opublikowano
Dzięki za chęci, ale już nie trzeba. Problem rozwiązało kodowanie modułu CAPPL pustym plikiem .man Opcja bluetooth pojawiła sie w iDrive :cool2: