Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam mam problem z tarcza sprzęgłowa podczas kapitalnego remontu silnika okazało się że moja tarcza sprzęgłowa jest strasznie zużyta kompletne sprzęgło było robione miesiąc temu wraz z dwumasa co może być przyczyną tak szybkiego zużycia sprzęgła dodam jeszcze że moje bmw jest po swapie z 2.0 i dodam jeszcze że to nie jest raczej wina mojej nie umiejetnej jazdy proszę o pomoc
Opublikowano
Nie to jest raczej nie możliwe czasami mam takie wrażenie podczas jazdy podczas szybkiej zmiany biegów po puszczaniu całkowicie sprzęgła nie odbijalo do końca natychmiastowo tylko z delikatnym opóźnieniem
Opublikowano
Docisk jest z samoregulacja. Jeśli ktoś źle to zamontowal to będą razie skutki. Można nie odkręcić tej łapy co trzyma docisk wcisniety lub kupić nie scisniety docisk i ktoś mógł go nie scisnac tylko montować
Opublikowano

Czyli wychodzi na to że najprawdopodobniej źle poskładane przez mechaników.

Podsumowując na co zwracać uwagę przy wymianie sprzęgła żeby w przyszłości uniknąć takich kłopotów?