Skocz do zawartości

E91 320i tempomat sie wyłącza

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam! Całkiem niedawno stałem sie posiadaczem BMW E91 320i. Auto ma seryjny tempomat. Niestety po odepchnięciu dźwigni tempomat działa przez kilka czasem kilkanaście sekund po czym sie wyłącza. Czasem auto utrzymuje prędkość nawet przez pare minut, jednak tylko z niedużymi prędkościami rzędu 70km i po równych drogach. Często tempomat wyłącza sie po wjechaniu w jakaś nierówność ale nie jest to regułą. Przyspieszanie i spowalnianie działa. Wszystkie przyciski na kierownicy rownież działają (poza ikonka telefonu która chyba była używana w bogatszych wersjach wyposażenia). Przeszukałem forum w poszukiwaniu starszych tematów ale jakoś nie moge sie doszukać podobnego problemu. Błędów w komputerze brak. Macie jakis pomysł od czego zacząć doszukiwania sie usterki? Pozdrawiam!

Edytowane przez Dj_tomas

Opublikowano
  • Autor
Nie wierze ze nikt na forum nie miał podobnej przygody z tempomatem :) jak myślicie czy moze być przyczyna sterownik na kierownicy? Są w niej jakieś kable które mogły sie np poprzecierac?
Opublikowano
  • Autor
Nikt nie ma pomysłu :(?
Opublikowano
Ja bym spróbował przekodować na nowo całe LSZ, więcej pomysłów nie mam za bardzo. Ewentualnie cos fizycznie się uszkodziło.
Opublikowano
  • Autor
Poczytałem o tej przypadłości na zagranicznych forach. Znalazłem informacje o zimnych lutach na płytce znajdującej sie pod kierownica. Trzeba poprawić te luty. Na dniach sie za to zabiorę i dam znać czy pomogło!
  • 2 lata później...
Opublikowano

Odgrzeję temat !

Czy koledze udało się coś usprawnić ?

Mam bardzo podobny problem z tempomatem w mojej e60

Pozdrawiam

Andrzej

• 3 miesiące temu...
Opublikowano
Rozwiązał ktoś ten problem?