Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam takie pytanie. z jednej strony auta mam wogole obciete kabelki od halogena i niechce mi sie zabardzo tam babrac i szukac gdzies ich we wiazce. chcialem pociagnac kablem od lewego i kupic wtyczke w ASO i podpiac ten prawy. Czy mozna tak zrobic ?? czy nie bedzie duzego obciazenia na instalacje ??

dz. i pozdrawiam

Opublikowano

w e39 swiatla sa sterowane przez specjalny moduł. I prawdopodobnie halogeny sa rowniez do tego modulu podpiete. Plusy sa takie, ze wiadomo, ze zepsula sie taka lub inna zatrowka. A minusy takie, ze wszystko co sie nazywa moduł kosztuje od wała.

Podejrzewam, ze jesli tak pociągniesz instalacje, to komputer bedzie sygnalizował uszkodzenie zarowki. Choc z drugiej strony jesli teraz nic nie sygnalizuje to moze warto sprobowac. Najlepiej bedzie jesli podepniez zarowke rownolegle do istniejącego halogena, zarowke o takiej samej mocy i zobaczysz, czy wywala jakies bledy. Swoja droga moglbys poszukac tej brakujacej wiachy, odchyl kilka oslon i powinna sie znalezc

pozdrawiam

t.