Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam pytanie odnośnie wymiarów oringow przy pompie vacum. Na forum nic nie znalazłem, tak samo w Google. Gdzieś na forum US czytalem że są to

Duży 94x3 mm

mały 55x2,5 mm

Ale nie mam 100 % pewności. Na dniach mam zamiar ja uszczelnic. Pomoże ktoś ?

Opublikowano
dostepny w serwisie jest tylko mniejszy oring tu masz jego numer 11660151057 placilem za niego jakos 20 zł :) jednak zazwyczaj cieknie na skladaniu pompy rozkrecilem ja wyczyscilem benzyna ekstrakcyjna obrocilem oring i dodatkowo uszczelnilem sylikonem na wysoka temp :cool2: gdybys nie poradzil sobie mam uszczelniona pompe w garazu :wink:

Czasem na drodze spotykam prawdziwych szalencow...

Pedza na złamanie karku i wbrew rozsadkowi...

Czasem naprawde ciezko ich wyprzedzic...

Moje 730d==>

Opublikowano
Podepne sie ,zadałem pytanie o te pompe ale nikt mi nie odpowiedział,skoro ty rozbierales te pompe to może mo pomożesz ,czy jak ściagne ten dekielek cos wypadnie ze srodka czy niema zadnego ryzyka?Sorki za litery brak polskich znakow
Opublikowano
nic tam nie wypadnie nie ma sie czego obawiac masz tu filmik zobacz co cie czeka po odkreceniu

Moje 730d==>

Opublikowano
Ja mam 2 uszczelki kupione w USA. Jak je znajdę to może mi się uda coś podpowiedzieć.. (czekały u mnie na wymianę i po przeprowadzce tuż przed robotą się zawieruszyły ;/ )
Opublikowano
Z tego co kojarzę to problem jest z idealnym dopasowaniem uszczelki a nie ceną ( jak wiadomo w ASO nie kupisz obu).
Opublikowano
Rozebralem pompę uszczelnilem i nie mogę jej włożyć. Ten mały cyndzel nie wchodzi i pompa nie chce cała wejść. Jak by jeszcze w pionie było ustawione. Ale jest poziomo i ten cyndzel opada i nie mogę włożyć. Jak to zrobić??
Opublikowano
wystarczy pokrecic kolem pasowym i ustawisz sobie pionowo i wsadzisz bez problemu :wink:

Moje 730d==>