Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
Witam. Od kilku dni zauważyłem dziwną przypadłość. Przy spokojnej jeździe po wciśnięciu mocniej (lub nawet w podłogę) pedału gazu, skrzynia redukuje biegi nieregularnie i z dużym opóźnieniem. Czasami trwa to 1sek, czasami 5. Przed jaki i po redukcji auto bardzo słabo reaguje na gaz i prawie nie przyspiesza. Nie kopci i nie wyświetla sie zaden błąd...Jakieś sugestie? Jezeli odpowiedź jest oczywista to z góry przepraszam ale nie znalazlem konkretnej odpowiedzi w innych tematach :cry: :oops: Edytowane przez pawelohw
Opublikowano
Proponuje wymienić olej w skrzyni , misę bo jest zintegrowana z filtrem, przy okazji wykręcić mechatronik , wymienić tłoczki biegów , płytę separacyjna , przy okazji wkład kostki . Zalać nowa oliwę i jeśli masz gdzieś możliwość to adaptacja skrzyni .
Opublikowano
Problem moze nie leżeć w skrzyni ponieważ nasilił sie kolejny objaw o którym nie napisałem tzn zanim bieg zostanie zredukowany gaz jest wciśnięty nawet do końca a obroty nie wzrastają, po zredukowaniu biegu przez jakiś czas jest podobnie lub obroty/predkość wzrasta ale bardzo wolno. Da się to zauważyć od jakiś 100km/h. Dziś oddaję auto do serwisu i mam nadzięję, że się czegoś dowiem. Moze coś z układem paliwowym?
Opublikowano
Gdyby ktoś byl ciekaw (ale po zainteresowaniu tematem widzę że nie bardzo) to spadła linka od sterownika turbo. Nie wiem czy spadła 'sama' z pomocy wrocławskich dziur czy też chłopcy z serwisu w którym ostatnio wymieniałem oringa pod turbo dali lekko ciała i za słabo ją zamocowali. Tak czy inaczej temat okazał się trywialny i auto już jeździ jak należy...
Opublikowano

Jasne że temat sie przyda wiec dobrze ze napisales

Natomiast brak odp jest typowy na temat 'samochod nie przyspiesza jak nalezy'. Powodow moze byc tysiac pincet.

to nieprawda, że ten bigos zaszkodził