Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Po podpieciu kompa do mojej bmw pokazal sie blad numer 14 - dzialanie przedniego prawego zaworu wlotowego - uszkodzony.

Czy ktos jest w stanie powiedziec mi co to moze byc? Gdzie tego szukac?

Pozdrawiam

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Jakie oznaczenie silnika? Dla m43 to problem z przepływką. Podaj oryginalny błąd a nie tłumaczenie z kosmosu.
Po czterdziestce człowiek ma, trochę z osła, trochę z lwa.
Opublikowano
Silnik m43b16. Taki blad wyswietlil mi komputer. Mam po polsku i nic wiecej nie jestem w stanie powiedziec bo tylko tyle mi wyswietlilo. Jesli dobrze pamietam bylo to z systemu elektroniczne sterowanie przeplywomierzem. Ale sprawdze to dopiero jutro.
Opublikowano

A więc błąd wyświetla się po wejściu w system ADS [zawór kontroli przepustnicy] i wyświetla błąd numer 14 działanie przedniego prawego zaworu wlotowego - uszkodzony.

Chodzi o BMW e36 compact 1998 rok produkcji silnik m43b16. Czy ktoś ma jakieś pomysły co to może być? Czy to chodzi o czujnik sterujący przepustnicą czy może o regulator biegu jałowego? Czy może coś innego?