Skocz do zawartości

Wolno wchodzi na oborty, czemu?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam , posiadam e39 2,2 silnik m54, wydaje mi sie ze jakos dziwnie sie wkreca na lucie wciskam pedal w opor a one jakos wolno sie podnosza i z opoznieniem w stosunku do wcisnietego pedalu gazu. Dzis sprawdzalem u kumpla w e 46 z sinlikiem 2,0 diesel i wchodza jak zyleta. NIe wiem moze w dieslu inaczej to wyglada ale ani nie ma opoznienia i wskakuja jak szalone. Co moze byc przyczyna takiego objawu? Zna sie ktos z was na tym?
Opublikowano
A czy moze byc przyczyna padajaca sonda lambda? Wydaje mi sie ze ostatni wiecej mi pali do chodzi prawie do 14 litrow a zawsze bylo max 12 , a podobno BMW zaleca zmiane sondy co 160tys km , ja mam 140 wiec moze czas na nia? Czy gdyby byla zepsuta lub podawala zle wyniki wyskoczyl by jakis blad na komputerze?
Opublikowano

na kompie u ciebie nie wyskoczy czy sonda pada

jedynie na kompie serwisowym mogli by to zdiagnozowac bez wiekszych problemow

poza tym to nie wiem czy miales pecha czy e39 sa tak awaryjne, ale masz duzo roznych drobnych usterek i to 2001rok auto

boje sie pomyslec co musza przechodzic ci co kupia rocznik np 96...

pewnie dlatego takie auta za smieszna kase mozna teraz kupic

http://img489.imageshack.us/img489/2486/zz1dk5.gif
Opublikowano
HEHE, wiesz to sa takie usterki ktorych mozna nie widziec wogole i mowic ze auto jest tip top ale ja musze miec wszytsko na tip top i moje oko lub ucho wylapuje najmniejsze szczegoly:)
Opublikowano

Ja mam E39 z 97 roku, przelatane ok. 270000km, ale tylu "drobnych" i tych powaznych usterek co kolega to nie mialem.

Ja rowniez lubie miec wszystko na tip top. Czasami doszukuje sie takich dupereli, ze smiech innych to wzbudza.

Widac masz pecha, albo trafiles na zly egz.

Co do pytania to tylko diagnoza komputerem serwisowym.

Moge sie tylko domyslac, ze objawy sa podobne i wskazuja na usterke czujnika polozenia walka rozrzadu.

Pozdr, i zycze wiecej radosci z wozu.

GO NAVY...