Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam!

Probowalem wyszukac podobnego tematu, ale albo z racji braku polskich znakow albo z racji nieodpowiedniego szukania ciagle wyskakiwalo mi brak tematow.

Mam problem z moja e90. W iDrive mam opcje bluetooth, ale nie moge jej "wlaczyc" - okienka nie da sie odhaczyc. W podlokietniku mam miejsce na telefon, ktorego tam nie ma, a sam mam xperie z3. Nie wykrywa mi ani telefonu ani BMW. Czy da sie jakos sparowac telefon czy latwiej zalozyc parrota? Bardzo duzo jezdze i nie powiem zeby nie bylo to uciazliwe co chwile siegac po telefon (dosyc sporo spraw zalatwiam telefonicznie), nie wspomianajac o mandatach.

Bardzo prosze o pomoc i pozdrawiam!

Opublikowano

Najpierw spr czy masz moduł bluetooth -w vinie masz zakodowane wyposażenie. Skoro nie masz opcji podświetlonej najprawdopodobniej nie masz go na wyposażeniu. Możesz skompletować sobie zabawki i założyć, będzie jeszcze kodowanie potrzebne....

http://allegro.pl/listing/listing.php?order=p&string=BMW+e90+mulf+modul+modu%C5%82+bluetooth&bmatch=s0-uni-1-4-0510

http://i.imgur.com/TJRt6Lp.jpg?1
  • 3 tygodnie później...
Opublikowano
Podłączę się pod temat. Dopiero kupiłem E90 z 2005r i jest bluetooth pod podłogą nr. 84.10 6982056-01 lub 23292523, mikrofony (2szt) zamontowane w podsufitce. W podłokietniku mam stacje dokującą na jakiś telefon, ale w idrive nie ma niestety nic w opcjach żeby włączyć BT a jak wchodzę w komunikacje to jest opcja telefonu ale pojawia sie komunikat, że telefon nie jest zainstalowany. Telefon nie wykrywa żadnych urządzeń BT w pobliżu. Macie jakiś pomysł jak to uruchomić? Czy ten moduł BT trzeba wymienić na jakiś inny czy to kwestia kodowania?