Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

jestem nowy na forum. Od niedawna jestem posiadaczem BMW X5 e53 z 2003 roku silnik 3.0i 231KM. Jakis czas temu wyświetlił mi sie komunikat na kompie CHCEK BRAKE LININGS i świeci się do tego czerwony wykrzyknik. Podłączyłem samochód pod kompa i wyszedł błąd taki jak w temacie. Klocki posiadają duża ilość okładziny, płyn hamulcowy jest. Jeżeli ktoś wcześniej miał podobny problem proszę o podpowiedz co jest nie tak. Z góry pozdrawiam i dziękuję za podpowiedz!!

Opublikowano
Ile masz płynu hamulcowego w zbiorniczku,też coś takiego było w moim nowe klocki,czujniki i dalej się świeci więc dolałem 50ml płynu i wszystko ustąpiło.Jeżeli masz prawie nowe klocki to powinno być prawie max.
Opublikowano
Byś musiał sprawdzić. Może poprzednik chciał zaoszczędzić i tego nie zrobił. Jak chcesz się pobawić sam to zdejmij kolo lewe z przodu i sprawdź jak wygada kabel.Pewnie jest tak ze przytarly się blaszki i sygnalizują wymianę klocków.