Skocz do zawartości

Elektroniczny korektor siły hamowania

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

jestem nowy na forum. Od niedawna jestem posiadaczem BMW X5 e53 z 2003 roku silnik 3.0i 231KM. Jakis czas temu wyświetlił mi sie komunikat na kompie CHCEK BRAKE LININGS i świeci się do tego czerwony wykrzyknik. Podłączyłem samochód pod kompa i wyszedł błąd taki jak w temacie. Klocki posiadają duża ilość okładziny, płyn hamulcowy jest. Jeżeli ktoś wcześniej miał podobny problem proszę o podpowiedz co jest nie tak. Z góry pozdrawiam i dziękuję za podpowiedz!!

Opublikowano
Witam.Sam sobie odpowiedziałeś. Klocki do wymiany.Przynajmniej czujniki.Z przodu masz z lewej strony a z tyłu z prawej.
Opublikowano
  • Autor
Klocki są prawie nowe. To tylko kwestia czujników ?
Opublikowano
Ile masz płynu hamulcowego w zbiorniczku,też coś takiego było w moim nowe klocki,czujniki i dalej się świeci więc dolałem 50ml płynu i wszystko ustąpiło.Jeżeli masz prawie nowe klocki to powinno być prawie max.
Opublikowano
Kolego sprawdź czujniki.Ty wymieniłeś klocki czy kupiłeś po wymianie??
Opublikowano
  • Autor
Wlasnie ja nie wymienialem. Wymienie czujniki i zobaczymy!
Opublikowano
Byś musiał sprawdzić. Może poprzednik chciał zaoszczędzić i tego nie zrobił. Jak chcesz się pobawić sam to zdejmij kolo lewe z przodu i sprawdź jak wygada kabel.Pewnie jest tak ze przytarly się blaszki i sygnalizują wymianę klocków.