Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam , mam problem z moim e39 525i + gaz

Wszystko zaczeło się wczoraj gdy odpaliłem samochód , zapalił normalnie lecz silnik chodził trochę dziwnie tak jakby nie chodził na wszystkich garach, po przejechanie paru km samochód przełączył się na gaz i wszystko wróciło do normy silnik miał moc pracował tak jak zawsze , po zgaszeniu silnika i około 4 godzinach wróciłem do samochodu odpaliłem na beznynie , samochód odpalił i zgasł , po ponownym odpaleniu samochód odpalił , lecz po podaniu gazu nie wchodził na obroty , szarpał nimi , po depnięci gazu w podłoge na desce było 2 tyś obrotów , przy ruszaniu od razu zgasł , odpaliłem jeszcze raz poczekałem 10 min bmw przełączyło się na gaz i wszystko ok , obroty w normie silnik ma moc wszystko ok .Dziś na zimnym silniku samochód odpalił i od razu zgasł , teraz już nawet nie odpala . Zauważyłem też zwiększenie zużycia gazu o około 30% na 100km .

Co to może być ??

Opublikowano
Pompa paliwa chodzi , dziś przy próbie odpylania czuć było benzynę tak jakby nie przepalal , a nawet nie chce zagadać , zero reakcji słychać tylko rozrusznik
Opublikowano
Dodatkow z kad wzięło się większe spalanie gazu ? Wcześniej na pełnej butli robiłem około 380km wczoraj gaz skończył się na niecałych 300 , zapomniałem dopisać jeszcze o odpiecie przeplywomierza , czy jest podpięty czy nie to samochód wczoraj chodził tak samo na gazie wszystko ok , po przeliczeniu na benzynę gasł nie wchodził na obroty