Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam, mam takie pytanko czy ktoś może ma tak samo, albo miał i zna rozwiązanie.. mianowicie komputer pokazuje mi średnie spalanie cały czas na poziomie 8.5l mimo, że auto pali mi ok. 10-11l myślę spokojnie. Myślałem, że może poprzedni właściciel jeździł tak oszczędnie, że mieszając się z moimi 11l tak by wychodziło bo niestety pokazuje mi tylko ogólne średnie spalanie a nie mam opcji średniego spalania w danym momencie lub na jakimś odcinku. Jednak po przejściu aktualizacji sterowników wszelkie dane się usunęły i średnie spalanie miałem 0.0. Po przejechaniu od tego czasu ok. 4 tys km poziom spalania nadal jest 8.5l a teraz nie wiem czy nawet nie pali mi więcej bo jeżdżę na szerszym kapciu. .

Moje BMW E90 :) http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=158&t=293073

Sprzedam: -Komplet opon zimowych 205/55/16 - 150zł - do negocjacji!

-2 Opony letnie Dunlop Sport Maxx RT 245/40/17 - 400zł - do negocjacji!

Opublikowano
to spalanie ustawiasz sobie w glownym menu w liczniku pozycja 21 lub 22 bodajrze niepamietam dokladnie dawno temu sie tam bawilem jest tam skala ktora regulujesz mozliwe ze masz na min. zczytaj piec ostatnich liczb vin i dodaj do siebie bedzesz mial sume ktora musisz pozniej wpisac do odblokowania wpierw trzymaj przycizk od kasowania kilometrow az wejdziesz w menu jak juz wejdzesz wybiez pozycje 19 i po chwili wystukaj tym samym przyciskiem swoj nr. vin 5 ostatnich cyfr i sie baw do bulu tylko nierob zadnych resetow jak gdzes wejdzesz bo moga byc problemy pozniej
  • 3 tygodnie później...
Opublikowano
a sprobuj zaraz po odpaleniu auta jak zimny wyzerowac srednie spalanie bo jak na rozgrzanym to robisz to sie nigdy nie sprawdzi mi oscylowalo w granicach 8 a palilo 10 teraz robiac to na zimnym mam 10.5 i spalanie tez w tych granicach aco o menuu chodzi to niemam pojecia co tam masz przeciez musisz miec to przejrzales dokladnie wszystko moze sie pomylilem i 21.czy 22 moze 20 posprawdzaj tam maz taka skale od 1250 i ona sie zmniejsza bodajze do 700 caly czas chodzi poszukaj musi byc