Skocz do zawartości

Gasnące komtrolki wyświetlacza i napis OELDRUCK SENSOR

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam mam coś mi sie porobiło w 730 iA 1989 ,ostatnio podczas jazdy zgasł mi wyświetlacz jak i licznik kilometeów i podziałka spalania chwilowego tak jak by soś nie łączyło zaswieczał sie i gas i wyskoczył komunikat Oeldruck Sensor i kontrolka z wykrzyknikiem nie wiem co to znaczy a jeżeli coś nie łączy to od czego zacząć ( coś ostatno zaczyna sie buntować) dzięki :cry2: :cry2: :cry2:
Opublikowano
Może to nie wina że coś nie łączy tylko zdechły kondensatorki wewnątrz zegarów. Poczytaj troszkę na forum to może znajdziesz u kogoś z piszących podobną sytuację. Jest tu tego bardzo dużo o kondensatorkach, nawet jak je zastąpić nowymi w razie czego.
Opublikowano
czy napewno te kondesatorki wewnącz zegarów????????żebym nadarmo sie nie narobić że to nie to :duh: :duh:
Opublikowano
Wejdź w opcje wyszukiwanie i wpisz słowo kondensatorki czy nawet kondensatory i poczytaj o podobnych problemach u innych. Wtedy będziesz wiedział co robić.
Opublikowano

Witam,

na 90% to kiepska masa silnika ( ta na dole od strony pasazera), moja wygladala na dobrą, rezystancja w normie ale tez zaczely sie takie jaja az w koncu kiedys wogole zgasl na pol godziny i nie chcial nawet rozrusznikiem zakrecic albo krecil pol obrotu i wyswietlal co chwile komunikat o bledzie czujnika oleju a potem stawal, slyszalem wtedy rozne teorie, ze rozrusznik do wymiany, akumulator, i ze zegary uszkodzone a potem sie okazalo ze zrobilem sobie sam nowa 2 razy grubsza mase i wszelkie problemy znikly, przede wszystkim zrob test miernikiem na pracujacym silniku dotknij koncowka voltomierza do plusa pod maska a druga najpierw do jakiejs dobrej masy nadwozia - sruba od mocowania amortyzatora i zapamietaj napiecie a potem dotknij do silnika i zobacz czy napiecie jest takie same . roznica moze byc max 0,1 V jezeli jest wiecej to masa jest juz zmeczona zyciem.

Jezeli bedzie dobrze to wtedy szukaj dalej.

Opublikowano
Nie bedzie sie swiecic kontrolka ladowania. U mnie roznica byla 1 V :shock: i mimo to sie nie swiecila, kontrolka z tego co wiem i z wlasnych obserwacji swieci sie niestety dopiero wtedy gdy napiecie jest w okolicach 10-10,8 V a czesto szybciej sie zapala kontrolka od ABS'u ktora tez sygnalizuje ze komp ABS sie wylaczyl ze wzgledu na zbyt niskie napiecie.