Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, jestem nowy na forum wypada sie przywitać :)

Mam bmw 318 touring 97rok problem polega na tym z po nagrzaniu auta w momencie włączenie klimatyzacji lub innego odbiornika bardzo obciążającego silnik np grzanie tylnej szyby zaczyna terkotać coś ala skrzynia taki dzwiek jak uszkodzone łozysko na wałku sprzęgłowym po wciśnięciu sprzęgła wszystko ustaje. ale gdzy zostawię auto tylko z włączonymi światłami to wszystko jest ok (cisza czy wcisnę sprzęgło czy nie) dodam że problem pojawia sie jeszcze gdzy obroty spadną poniżej 600rpm. pozdrawiam

Opublikowano
Musisz sprawdzić szczelność dolotu i wyczyścić przepływomierz oraz przepustnicę. Wymiany może wymagać silnik krokowy. Nie falują Ci obroty na zimnym silniku?
:)
Opublikowano
Na zimnym jest wszystko ok obroty i dźwięk ale po chwili zaczynaja sie problemy z terkotaniem i nie mam pojęcia co to jak wyłącze klime to wszystko cichnie
  • 3 tygodnie później...
Opublikowano
Uszkodzone łożysko na wałku głównym w skrzyni , wymiana skrzyni na sprawną albo naprawa twojej . Zrobisz z tym terkotem jeszcze spokojnie ze 100 tyś ja zrobiłem z tym już 150 tyś i ciągle terkocze tak samo .