Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Jestem nowy na forum, jako ze zakupilem moje pierwsze BMW tydzien temu.

Jest to e90 325i z 2005 roku.

Nurtuje mnie dziwny halas przy zejsciu z obrotow. Przypomina troche swist, jakby turbosprezarke.

Halas jest tutaj:

Czy kos moze mi podpowiedziec, co tak halasuje?

Z gory dziekuje

Opublikowano
Witam, mam u siebie to samo od momentu zakupu czyli już trzeci rok w tej chwili. Szukałem kiedyś informacji na ten temat, ale nigdzie nie znalazłem szukałem po forach, pytałem mechaników i na końcu wylądowałem w bmw w Krakowie, ale nawet tam nie doszli do tego co to jest chociaż jeden z mechaników stwierdził, że nie jest to normalne więc postanowiłem, że zostawię u nich ten samochód, bo stwierdziłem że kto jak nie oni znajdą przyczynę tego hałasu no i co.. wymienili rolki, napinacz paska i zadzwonili żeby odebrać auto. Pojechałem więc odebrać samochód z bananem na twarzy i przekonaniem że już po problemie...odbieram samochód, sprawdzam, a tu dalej to samo :duh: Wracając do domu pomyślałem sobie że może za bardzo świruje i że ten konkretny model tak ma, i tak naprawdę to do dzisiaj nie rozwiązałem tej zagadki. Jeżeli jest ktoś kto ma ten konkretny model silnika to proszę niech sprawdzi u siebie i da znać czy ma podobnie,czy nie ma tego wcale, hałas jest słyszalny w momencie kiedy silnik schodzi z wysokich obrotów (pow. 4 tyś.) przy otwartej masce oczywiście .. z góry dzięki.
Opublikowano

Dokladnie tak jest.

Tez nic nie znalazlem...

Bardzo dziekuje za odpowiedz.

Dodam jeszcze, ze mam skrzynie automatyczna.

Opublikowano
sprawdźcie złącze elastyczne (plecionka) obok katalizatora - dziura w nim powoduje takie świsty
Opublikowano
w n47 na pewno jest może w benzynie brak - choć btw u moje żony w mini r56 (pb) jest takowa - widać ją na się pod auto położysz. No ale może jej nie ma :)