Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam otóż zaczęło coś mi klepać w silniku dźwięk słyszalny z okolic głowicy. Klepanie narasta gdy silnik się rozgrzewa więc zaprowadziłem do mechanika ten stawiał na rozrząd ale za nim dostał się do niego, sprawdził ciśnienie oleju na zimnym silniku 3 bary, na rozgrzanym 2,5 bara, czy jest to poprawne ciśnienie oleju? Pytam dla tego bo chce wymienić mi pompę oleju bo według niego jest to cały powód klepania. Ja osobiście obstawiał bym szklankę bądź szklanki samochód ma przebieg 270000 tyś km olej zmieniony 5tyś km temu Castrol 5w30 z góry dziękuje za pomoc
Opublikowano

Skoro pompa podaje ciśnienie to po ci ją wymieniać?

U mnie na zimnym 3,8 - 4 bar, na mocno rozgrzanym ok. 1,2 - 1,4bar (bieg jałowy), więc pompę bym wykluczył.

Potrzebujesz klucza do blokowania wału korbowego M47 / M47N... mam taki! NOWA CENA 120zł!

Amsoil AFL + Archoil AR9200

Opublikowano
Właśnie ja jej nie chce wymieniać zasugerował to mechanik który ją naprawia i byłem zaskoczony że przy takim ciśnieniu chce coś z nią kombinować