Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jako nowy forumowicz witam serdecznie wszytkich.

Mam problem/pytanie. Mianowicie czy jest taka możliwość żeby mieć dużą rozbieznosc w przebiegu

Pomiędzy CAS a tym co wskazuje licznik?? Nie ma na zegarach żadnej kropki co do której słyszałem rożne opinie.

Wczoraj byłem u znajomego który podpinał sie do auta i stwierdził ze wg CAS auto ma 400kkm więcej niż wskazuje

Licznik i reszta modułów. Przed zakupem auta sprawdzałem samochód pod kątem przebiegu na podstawie wizyt w ASO i innych warsztatach, ogólnie powiedzmy dwa razy do roku auto odwiedzało warsztaty, przebieg z wizyty jest na fakturach, jestem drugim wlascicielem, wiec wcześniejszy właściciel musiałby cofać nieudolnie zegary bardzo często żeby na przestrzeni 7lat papiery,przeglady i serwisy zgadzały sie pod katem przebiegu, jedna naprawa dokonywana w ASO 2010r dotyczyła problemów z odpalaniem. Wymieniano jakieś moduły ale nie ma info jakie. Może z tad jest rozbiezność??

Auto kupiłem tydzień temu i jeszcze moge wszystko odkręcić, pomocy! :|

Opublikowano

Licznik pokazuje zawsze większy przebieg tzn. jeśli cas ma 400kkm a licznik ma 200kkm to wskaże ten większy.

Jeśli sytuacja jest odwrotna to jest grzebane.

Twoja sytuacja jest śmierdząca i zawsze możesz auto oddać mając takie podstawy (kręcenia licznika).

Przebieg zapisywany jest w cas, kombi, kluczach.

Jeśli robił to jakiś nieudacznik to sprawdź błędy na liczniku, powinien wywalać błędy.

Opublikowano

Jeśli dobrze rozumiem, w momencie gdyby w CASIe było więcej niż na liczniku to i tak licznik pokazywał by to co zawiera CAS?? Czyli ta sytuacja nie jest możliwa, i kolega musiał coś zle sprawdzić, TAK??

Błędy w liczniku?? Nie dysponuje niczym żeby diagnozować przez OBD. Jedyne co to dokumentacja napraw, wizyt w warsztatach i przeglądy pojazdu.

Opublikowano

Dobrze przeczytałeś, pod warunkiem, że ktoś nie namieszał w m35080 tak że on świruje.

Jak namieszał to wyjdzie w diagnostyce w liczniku.

Tyle w temacie.