Skocz do zawartości

Wymiana czytnika navi

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Od jakiegoś czasu miałem problemy z rozładowującym się akumulatorem i nie usypiającym się autem. Po dosyć drobiazgowych pomiarach wyszło że czytnik navi co chwila wybudza samochód lub nie pozwala mu się uśpić. Sam czytnik nie wykazywał w inpie żadnych błędów jednak non stop chodzą w nim wentylatory i nie wiem co z nim robić. Czy może go dać komuś do naprawy? Jeżeli tak to komu i ile mnie to może kosztować? Czy lepiej wymienić na inny? Czy szukać takiego o tych samych numerach czy może zmienić na jakiś lepszy (np z polifta)?

W tej chwili mam założoną zaślępkę łączącą światłowód tak aby reszta działała bez problemów jednak nie działa mi ani radio ani zmieniarka płyt i pytanie czy da się to jakoś bez czytnika navi uruchomić?

Z góry dzięki za pomoc.

Opublikowano
Ja też nie mam podłączonego czytnika i też wentylatory non stop chodziły.Czytnik odłączony ale wszystko dziala radio, zmieniarka.
  • 1 rok później...
Opublikowano

Witam

W mojej e65 z 2004 r przestał działać czytnik dvd od navi . Nie pomogło czyszczenie lasera więc chyba trzeba wymienić mechanizm z laserem i tu mam pytanie

_ czy zamiast mechanizmu z oznaczeniem DVD M5 GZ01 który jest w moim odtwarzaczu mogę zamontować DVD M5 GZ05 bo takie są dostępne na allegro

Pozdrawiam

Hubert1234