Skocz do zawartości

problem z fabrycznym alarmem

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Mam taki problem.

Nieraz po zamknięciu auta włącza mi się alarm nie wiadomo z jakich przyczyn :/

Raz się włączy a raz nie...

Gdzie szukać przyczyny tej irytującej sytuacji ??

Pzdr.

...dla Was to tylko samochody...a dla mnie to sens życia...
  • 2 miesiące temu...
Opublikowano
Problem już odnalazłem nie odbijał mi pod maską taki "grzybek" i on wywoływał te zamieszanie...
  • 2 miesiące temu...
Opublikowano

Witajcie,

Mam taki problem , a mianowice w mojej E38 gdy zamkne drzwi samoistnie wlacza sie syrena alarmu. Dzieje sie to roznie.... Raz kilka sekund po zamknieciu drzwi a niekiedy po godzinie lub nawet kilku godzinach - (gdy pojazd stoi zamkniety). Wie ktos z Was co moze byc powodem ze ten alarm sam sie zalacza, bez niczyjej ingerencji... A moze wiecie jak w ogole wylaczc alarm w BMW E38.? Za pomoc dziekuje

Opublikowano
sluchaj jesli masz czujnik w bagazniku od alarmu to moze zmieniarka Ci go urochamiac zbyd podkrecona czujka moze byc ja kiedys tak mialem ale alarm mam z "Silicon" jesli alarm masz z pilota a nie w kluczyku i robi to jakis elektryk to pewnie wylaczenie alarmu masz w schowku tam powinien byc guzik wlaczania i wylaczania alarmu przynajmniej ja tak mialem w kilku samochodach, taka moja mala rada
Opublikowano
hmm... wiec co mi przychodzi do glowy to jeszcze slaby akumlator on moze tez wlaczac alarm, niestety wiecej nie przychodzi mi do glowy:(
Opublikowano
...Moze masz racie..Bo gosc od ktorego kupilem E38 co prawda zmienial akumulator na Boscha jakies 8 miesiecy temu. Ale on malo jezdzil, a od stycznia do konca lutego samochod stal zawalony sniegiem(otwarty). Gosc mowile ze tan alarm sie wlacza nie wiadomo dlaczego i zekomo nie wiadomo gdzie oryginalnie jest on schowany. Teraz jak ja jezdze tym Bmw to mino ze akumulator jest naladowany to problem jest dalej. Najlepiej jak bym wylaczyl ten alarm i problem bylby z glowy...
Opublikowano
mysle ze elektryk odpiol by Ci ten alarm za kilka zlotych wiec po co masz grzebac w kablach i sobie robic klopot dasz mu 30zl i bez problemu bedzie.
Opublikowano
no właśnie kolego zdradź tajemnice bo ja mam taki sam problem i nie mogę go rozwiązać ;) Pozdrawiam
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano
wymiana bezpieczników pomogła ale na kilka dni :/ nie wiem co jest przyczyną tego problemu ale jest ona bardzo irytująca ;/
Opublikowano
U mnie wymiana bezpiecznikow nie pomogla. Ale auto jest u elektryka ktory twierdzi ze da rade. Zobaczymy. jak cos to napisze za kilka dni czy faktycznie da rade.
Opublikowano
U MNIE TO BYL WALNIETY CZUJNIK POLOZENIA KLAPY. NARAZIE NIE PISZCZY ALERM. ALE POTESTUJE JESZE Z 4-5 DNI I NAPISZE CZY W 100% JEST OK. POZDRAWIAM
  • 8 miesięcy temu...
Opublikowano

witam serdecznie

dzisiaj zaczal sie wlaczac alarm samoistnie w beci. czy mieliscie podobne problemy , jesli tak to jak temu zaradzic bo mnie juz krew zalewa i final jest taki ze auto stoi przed domem otwarte :mad2:

dzieki wielkie za wszelaka pomoc :cool2:

Opublikowano

odlaczales moze akumlator? jesli tak to zamknij auto na kilka godzin ok 3 na centralny zamek potem mozesz juz zamykac go na alarm.

ja tak mam jak odlacze akusia to musze zamknac na centralny zamek bo jak wlacze alarm to wyje.

Opublikowano
AKU jak narazie nie odlaczalem. stoji otwarty i nie wiem co robic. bezpieczniki ok, zaraz wywale bezpiecznik i po klopocie chyba bedzie :mad2:
Opublikowano
wywalilem bezpiecznik od alarmu i jak narazie cisza ale i tak to tylko posrodek jest . moze ktorys czujnik walniety jest :( juz sam nie wiem . sciagnalem autodate ale nic tam nie znalazlem o alarmie niestety
  • 2 tygodnie później...
  • 1 rok później...
Opublikowano

Witam,

podłączyłem nowy akumulator i odrazu zaczyna mi wyć alarm, strasznie piszczący głos, uszy pękają. Kierunkowskazy nie migają. Macie jakiś pomysł jak to zwalczyć? Szukałem podobnego tematu ale nie znalazłem odpowiedzi.

POMOCY!!!

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano
posprawdzaj bezpieczniki na ściance nad aku (miałem jeden wypalony nie sprawdzałem z czego był wymieniłem i mu przeszło ) ewentualnie z kluczyka powinien ci się wyłączyć