Skocz do zawartości

Wymiana łozyska na docisku . E83 - 3.0D

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam . Zaczeło mi stukac łozysko na docisku, tak wnioskuje bo wczasie wciskania sprzegla klekocze. Ma ktos jakies rady porady. Wymieniałem w paru samochodach ale w x3 jeszcze nie. Jedt to ciezki orzech do zgryzienia czy da sie to ogarnac samemu . Oczywiscie kanał albo opdnosnik bedzie mile widziany .
Opublikowano
  • Autor
Tak czy siak trzeba sie tam dostac , moje pytanie czy kest to z gorki czy podgorke
Opublikowano
popróbuj gasić silnik na sprzęgle i bez , jak przy gaszeniiu z wyciśniętym sprzęgłem bedzie cisza to moze coś w skrzyni ,bo i u mnie coś się odzywa ale to raczej obstawiam na skrzynie , jak by 2mas to chyba by podczas jazdy szarpało
Opublikowano
  • Autor
No. Podczas jazdy nic sie nie dzieje tylko jak wciskam sprzeglo albo jak go puszczam. Janstawiam na łozysko tylko musze zaczac to rizjrecac :-(
Opublikowano
Witam miałem tak samo a więc przykra wiadomość szykuj się do wymiany dwumasy i przy okazji tarczy sprzeg :cry: ła
Opublikowano
  • Autor
Zakup czesci to zaden problem ,jak sie chodzi to buty trzeba zmieniac hehe, moje pytanie dalej odnosnie wymiany czy moge miec podrodze jakiegos zanka czy raczej idzie wszystko gladko :-)
Opublikowano
Witam ja oddałem do mechanika wymiana 500zł z tego co mi tłumaczył żadnych problemów czas wymiany ok 5 godzin tylko ja kupowałem cały komplet wraz srubami co przykreca sie dwumas do wału po 3 miesiącach wsio ok