Skocz do zawartości

Duży przegląd poza pakietem BSI

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Panowie,

Okazało się, że moim F30 pękła tarcza hamulcowa z tyłu. Mam zatem do wymiany oprócz klocków przód i tył, tarcze w tyle. Całość z robocizną w ASO wycenili sobie na 3600 zł brutto.

Mógłbym to zrobić taniej, bo wykupić pakiet BSI Plus i w ramach pakietu zrobić. Wykupienie pakietu w tym momencie to dla mnie 1600 zł. Tracę tylko wtedy pakiet SI, ponieważ obecnie mam go do 100k, a ten z Plusem wykupiłbym do 60k (mam na liczniku 58k). Zatem reasumując obniżyłbym cenę wymiany klocków i tarcz o 2k, ale kolejne przeglądy musiałbym robić na własną rękę. Dodam, że auto jest na przedłużonej gwarancji.

Pytanie czy w takim wypadku przeglądy mogę robić poza ASO i nie stracić gwarancji, a w tym przegląd olejowy? Autem chce jeszcze pojeździć 2 lata i go sprzedać (wtedy skończy się leasing). Pewnie przejadę jeszcze z 40k w tym czasie, więc nie dobije do 100k.

Będę wdzięczny za wszystkie porady.

M.

Opublikowano
  • Członkowie klubu
Tarcze , klocki zrób poza ASO a zostaw sobie BSI. Ciekawe dlaczego się nie da przdłużyć BSI Plus do 100 kkm?

Pozdrawiam,

Trzastek

BMW Klub Polska

Opublikowano
  • Autor

Da się przedłużyć do 100k tylko to juz kompletnie nie jest opłacalne jak bede autem jeździł jeszcze tylko dwa lata. Koszt 6k.

Klocki i tarcze juz niestety robi ASO, ale mogę wybrać czy to pójdzie jako pakiet, czy zapłacę za to normalnie. I nie wiem co w tym przypadku zrobić....

Opublikowano
58 000km i peka tarcza hamulcowa............jakas masakra. :duh:
Opublikowano
ja przy 66tys wymienialem tarcze a klocki przy tym przebiegu drugi raz ale robilem hamulce zawsze poza aso bo ceny maja obledne. A teraz za caly zestaw hamulcow plus klockow z wymiana i tarcze zimermana sportowe kupilem nawiercane dalem 1900zl