Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, byłem nie dawno u mechanika aby sprawdzić stan zawieszenia, bo interesowało mnie skrzypienie przy prawym tylnym kole. Po wjechaniu na szarpaki i kanał mechanik stwierdził, że to może być tylko i wyłącznie guma pod sprężyną, a nie tuleja pływająca. Następnego dnia ściągłem koło oczyściłem sprężynę oraz wyjąłem gumę, która nie wyglądała tragicznie. Posmarowałem też wokół sprężyny tam gdzie siada na gumie smarem, podobno to coś pomaga, ale to nic nie pomogło. Czy mechanik trafił? A może to już sama sprężyna skrzypi?

Drugi temat to urwany gwint szpilki, czy gdy kupię nową szpilkę to jak będę wkręcał ją w miejsce zerwania gwintu przez starą to nie upierdzielę gwintu w piaście? A może mam to jakoś "przegwintować" ? Co myślicie?

Opublikowano

Musisz pytać w tych warsztatach. Możesz próbować rozwiercic ale to precyzyjna robota żeby gwintu nie uszkodzić.

Głęboko masz tą urwana część? Może da się dospawac coś i odkręcić

szukam