Skocz do zawartości

X3 184km vs X3 lift 190km

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich jako Nowicjusz i prosze o radę...

W chwili obecnej miałem x3 przed liftem 2013 rok w ladnej wersji wyposażenia z m pakietem. Sprzedałem kilka dni temu i prawdę mówiąc mam większy dylemat co kupić. Nowe x3 bez wad wieku dziecięcego za min 2 lata...

Testowałem ostatnie dni x6 (kupa straszna względem praktyczności) odpada, w dodatku pali 12 minimum a nie samochodu nie potrzebuje do POMu.

To moje 3 BMW z silnikiem zawsze 2.0 D... Lubię diesle :)

Samochód kolejny kupuje na 2 lata, i zamierzam zrobić ok 60-70 tys max.

Zastanawiam sie nad 20d 2016 rok x3 lub 35d 2015. W tym drugim boje sie tez spalania i dużej utraty na wartości ...

Niestety te silniki są znacznie droższe nowe i znacznie mniej chciane na rynku wtórnym ... Taki nietyp w x3

Moje x3 przy mojej raczej ciężkiej nodze na 100km paliło w mieszanej ok 8,5 litra. Z chipem vtech na ok 210 km i + 70nm.

Wystarczało choć kusi mnie te 35d. Cena ok 60000 droższe w podobnej konfiguracji. Za dwa lata wyjdzie nowe x3 ale czymś trzeba do tego czasu jeździć. W poniedziałek mam dostać jeszcze x5 25d ale obawiam sie ze będę sie w tym złe czuł ...

Czytałem wiele waszych wątków i bardzo prosze o pomoc i wyrażenie własnej opini.

Opublikowano
  • Autor
A kto nie lubi... Mam znajomego w serwisie i ostrzegał mnie przed znacznie większymi kosztami obsługi, ze tarcze z przodu lecą jeszcze szybciej. Samochód jest cięższy i łatwo je pokrzywic. Moze to i wiele innych to pierdoły ale jak wcześniej napisałem zawsze jeździłem 20d od 163/177/184 i cenie ich niezawodność :) nigdzie nie mogę znaleźć real tych testów spalania w tym aucie przy rożnych prędkościach. Wiem ze nowe x6 to średnio 12 bo jeździłem ale ten samochód jest mniejszy i lżejszy
Opublikowano
Ja bym brał 35d.Ja w 30d (też ciężka noga) mam średnie spalanie 8,6.Ale ostatni weekend 850 km po naszych drogach ze średnią 104km/h spalanie 10,2.Cały czas tryb sport i dynamiczna jazda(bez mandatu).
Opublikowano
  • Moderatorzy
Jeśli "bolą" Cię wysokie koszty serwisu (a niestety takie będą) to się dobrze zastanów, ale... swoją drogą jak się "szarpniesz" na 35d to niestety musi Cię stać i na utrzymanie.

Będziesz Miał Wydatki

• 3 tygodnie później...
Opublikowano
  • Autor

Dzięki za wypowiedzi:) wybrałem znowu F25 2.0D 190 Mpaq po lifcie ale w jeszcze wyższej opcji wyposażenia :) poczekam 2 lata na nowszy model. Cena za 2016 rok 35d jest równa modelowi X6 ...

Niemniej jednam martwi mnie jedna rzecz a mianowicie moc. Moja poprzednia f25 z 2013 roku miała 184 km i była znacznie żwawsza niż obecny model. Jeżdzę od tygodnia, obecnie 1500km przebiegu i niestety tak i skrzynia jak silnik działa jakby chciał a nie mógł :( czy to normalne ? Dobrze znam ten samochód bo jeździłem 3 lata i ten nowy silnik niby mocniejszy jest muł ... Czy te silniki maja jakaś blokadę elektroniczna na dotarciu czy o co chodzi ? Dzięki ;)

Opublikowano
Nowe X3 ma być już w przyszłym roku :)
Opublikowano
  • Autor
Czy ktoś odpowie mi w kwesti mocy nowej jednostki na dotarciu ? Obecnie 2000km i zero zmian... Względem poprzedniej F25 20D 184 to muł...?
Opublikowano
Ja mam porównanie żona przebieg 1800km w moim 12 kkm - żona Mpak , mój XLine- przesiadam się na żony i różnica w przyspieszeniu bardzo odczuwalna na jej korzyść - jakby auto było mocniejsze o ok 20KM.

Edytowane przez andriu21tg

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

Jeździłem zarówno 184 KM jak i 190 KM wersją. Wersja poliftingowa jest znacznie żwawsza, dlatego dziwi mnie, że w Twoim przypadku jest dokładnie odwrotnie.

Czy nowe auto też jest zchipowane? Myślę, że to jest przyczyną.

Opublikowano
zgłosiłem problem w serwisie , dokonano adaptacji skrzyni na nowo i teraz oba auta przyspieszają identycznie. :D :D :D