Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Mam taki problem podczas jazdy wyskakuje mi taki komunikat jak wyzej. Miga przelacza sie najczesciej podczas pokonywania zakretow. Dzisiaj natomiast wyskoczylo juz na zolto ABS Kontrola Trakcji i Hamulec Reczny.

Na komputerze pokazuje blad w prawym tylnik kole. Czujnik ABS wymieniony. Ma ktos jakis pomysł o co tutaj chodzi?

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Na jaki czujnik wymieniłeś?Tanie podróbki nie działają lub działają bardzo krótko.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

W E60 jeszcze nie miałem problemu z ABS, ASC czy DSC.Mogę powiedzieć na przykładzie E39,że zamienniki czujników nie zdawały egzaminu bo działały chwilę lub wcale.Nie warto oszczędzać i kupować tanich czujników.Lepiej spróbować kupić używkę-oryginał i tak sprawdzić system.

Nic mi nie wiadomo o wspólności układu ABS,ASC,DSC z układem kierowniczym.

Opublikowano
po niedzieli bede rozbierał i patrzyl, dam znac. A jeszcze zastanawia mnie ze przy skrecie np 90 stopni dziwnie cos stuka tylko nie wiem czy w kierownicy czy zawieszeniu bo przy mocnym zahamowaniu jak auto juz stanie i zawieszenie jakby odprezy sie to tez to wystepuje.
Opublikowano
Zauwazylem do tego ze dzieje sie to zawsze przy skrecie w prawo wtedy mruga to dtc i dsc a przy mocnym wejsciu w zakret wlacza sie ABS
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano
problem leżał w instalacji ktora idzie do pompy abs. Teraz wszystko gra, niepotrzebna strata kasy na czujnik...
  • 3 lata później...