Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Dziś pękł mi miech nivo w e39 kombi. U mnie ma nr 37121094614. Ori kosztuje prawie 1200. Macie jakieś doświadczenia z zamiennikami? Jak wpisałem nr części na alledrogo to wyskoczyło kilka zamienników w cenach 400-600zł. Auto mam 6 lat, chciałbym przejechać nim jest 40 tyś przez najbliższe 3 lata. Wiem, że lepiej oryginał ale przez ostatnie kilka lat konkretnie zdrożały i zastanawiam się czy nie zaryzykować zamiennika. Jeśli ktoś ma dobre doświadczenia z jakimś konkretnym produktem proszę o link.

Auto z prawej strony całkiem opadło i jak jechałem to co jakiś czas nawet nabijało ciśnienie. Teraz wjechałem na kanał i chciałbym popryskać wodą z mydłem aby upewnić się czy to na pewno miech jest dziurawy a nie np przewody od niego. Dysponuję Inpą, jak mogę wymusić włączenie kompresora bo tera jakoś nie chce pompować. Jak zamknąłem auto na 30 min to po otwarciu popracował sekundę i się wyłączył.

Edyta: Kupiłem zamiennik w firmie Limiak. Zobaczymy jak długo pochodzi. Właściciel-senior zapewniał, że spokojnie kilka lat i można wymienić jedną sztukę. Jak wymienię to napisze jak ma się on wizualnie do oryginału. Firma ma bardzo dobre opinie i chyba jest jednym z głównych naprawiaczy pneumatyki w Mercach.

Opublikowano

Coś ostatnio mocno drożeją części do e39, patrz ceny nadkola mpakietowego, pare lat temu ~250 a teraz coś koło 700.

Ja za dwie poduchy orginały jakieś 5 lat temu zapłaciłem 1400PLN, a teraz prawie tyle kosztuje jedna, z drugiej strony 5 lat temu nie było zamiennika.

e61 530dA >> spacer.png

Opublikowano
Jak kupowałem e39 to z moim rabatem w inchcape wychodziło 600zł z groszami. Teraz jak widać. Nadkole zwykłe też poszło 2x w górę, kiedyś nawet bym nie myślał o zamienniku. Trochę szkoda, bo im auto tańsze tym trudniej o klienta na oryginały a jak tak dalej pójdzie to będą same "ulepione" jeździć.