Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam problem z klimatyzacja, przez wszystkie kratki po stronie kierowcy leci zimne powietrze a po strone pasazera jakby klima byla wylaczona. To samo centralny nawiew na szybe jakby ktos go podzielil na polowe zimne-cieple.

Inpa nie pokazuje w air condition zadnych bledow. Ma ktos jakis pomysl co moze byc nie tak?

to nieprawda, że ten bigos zaszkodził
Opublikowano
Admin wpadl wieczorem ale ze temat sie ostal to zrobie maly update. Wyczytalem na forach anglojezycznych ze te same objawy byly przy malym poziomie czynnika chlodzacego, mowiac krotko moze mam nieszczelnosc ukladu. Tak sie sklada ze obecnie mam zastosowany jakis czynnik fluorescencyjny i latwo bedzie sprawdzic wyciek z UV. Jutro dam znac moze sie komus przyda.
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano
Problem rozwiazany, na 600g potrzebnego czynnika bylo tylko 150g. Po uzupelnieniu wszystko jest ok z chlodzeniem
  • 3 miesiące temu...
Opublikowano

witam

jak mało musi byc czynnika zeby komputer nie pozwolił załaczyc sie sprezarce ?? u mnie jest całkiem pusto i z dnia na dzien przestało działac

a czy ktos moze wie jak wymusic prace spreżarki inpą 50 ??

Opublikowano

Sprawdz czujnik cisnienia klimatyzacji bo to moze czynnik masz. Jest umiejscowiony po stronie pasazera na podluznicy o ile pamietam

I nie probuj zalaczac sprezarki jakims swoim sposobem bo jak nie ma czynnika to oleju tez i sprezarke zatrzesz.

Opublikowano
rejestracja a czy nie pokazałoby mi wtedy zadnego błedu w inpie ?? bo ja własnie nie mam zadnego błedu,a co do czynnika to realny stan napewno duzo go nie bedzie bo ponad rok temu była uzupełniana chyba ze sie rozszczelniła.Prace spreżarki chce wymusic tylko na chwile i wtedy bede wiedział ze problem jest gdzies w samym układzie.Swieta racja z tym zatarciem jak sie nie uwaza i wiem o ty ale chce tylko sprawdzic czy zadziała