Skocz do zawartości

ogrzewanie pełną para

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
tym razem pisze w imieniu kolegi,który zakupił również e-38 i :ustawia klimatronik na 16-czy max a i tak leci gorące ogrzewanie-ratuje sie klima-która chłodzi jakoś(nawet daje rade-ale na nogi i szybe i tak leci gorace)sprawdzal elektrozawory-są ok(pozyczylem swoje na sprawdzenie)co jeszcze moze byc?jakies porady? :modlitwa:
Opublikowano
Elektrozawory mogą byc ok, ale sterowanie nimi już nie. Trzeba sprawdzić jakie napięcie dochodzi na ustawionych 16 stopniach na klimatronicu, a jakie przy np 28.
Opublikowano
napewno to nie elektro zawory bo ja u siebie dałem na bezposrednio czyli bez zaworuw bo mi pękly bo sa plastikowe i nie grzało to musi być coś z klapami w nagrzenicy to znaczy silniki nie działaja kture je zamykają albo sam panel sterowania mam taki w zapasie
BMW sie nie psuje
Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze
Elektrozawory w pozycji spoczynkowej są OTWARTE. Grzanie na maxa jest właśnie oznaką uszkoszenia uzwojenia zaworu lub układu sterowania (może tylko samej końcówki). Jeżeli cierpisz, to zewrzyj dwa boczne piny elektrozaworów do masy - powinny się zamknąć i nie przepuszczać gorącego płynu do nagrzewnicy. Jeżeli się nie zamkną, to znaczy, że są uszkodzone.
Kai