Skocz do zawartości

[325C] lift - wymiana silniczka regulacji swiateł Xenon

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Witam,

Mam uszkodzony silniczek regulacji świateł. Lewy robi zwarcie i auto nie robi testu reflektorów. Po wypięciu wtyczki prawy wykonuje test. Wpięcie w lewą wtyczkę innego reflektora - test ok. Czyli ewidentnie coś nie tak z silniczkiem. Teraz pytania:

- czy silniczek H7 jest taki sam jak w bixenonie?

- czy lewy=prawy

- czy pasuje silniczek z przedliftu?

- Jak rozebrać środek lampy żeby je zamienić (jak rozkleić wiem, robiłem to już),

- jak to rozebrać na częsci żeby nic nie uszkodzić? (wtyczka silniczka jest wypinana od środka czy wklejana i trzeba wycinać?

- ma ktoś może jakąś instrukcję, może już to robił i podzieli się doświadczeniem?

Przypominam że to lampu PO LIFCIE czyli klejone i teoretycznie nierozbieralne.

Dziekuję za wszelką pomoc

Edytowane przez rothe46
Opublikowano

Poradziłem sobie ze wszystkim. Lampa h7 rozlozona. Mam tylko jedno pytanie, czy silniczki sa takie same w bixenonie? W h7 ma obudowę plastikowa a na jednym zdjęciu xenona widziałem obudowę metal. Ma to jakies znaczenie i powinienem szukać metalu czy występowały i takie i takie w zależności od dostawcy?

Pozdrawiam