Skocz do zawartości

Automat - po wymianie brak mocy i tryb awaryjny

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam Panowie

Wymienilem w moim E34 520 24V aut.skrzynie biegow.

Nie udalo mi sie jednak wylosowac z tlumu rodzimych mechanikow tych uczciwych i nadal mam wielki klopot otoz auto stracilo calkiem moc,na swiatlach nie mam szans z polonezem,ale to jeszcze bym przezyl najgorsze jest to ze przy zmianie z 2 na 3 bieg przy wyzszych obrotach wlacza sie tryb awaryjny.bylem u mega fachowca od automatow -jezdzil sprawdzal /sprawdzal i wymyslil ze to nie jest uszkodzenie mechaniczne lecz raczej awaria czujnika czy tez jakis blad kompa-kompa sprawdzilem nie pokazuje zadnej awarii.Mam takie pytanie czy to mozliwe ze ma racje i moze byc tak ze kiepska jazda mojej bestii spowodowana jest raczej oprogramowaniem niz awaria mechaniczna.

Jezeli macie jakis pomysl z gory dziekuje

Pozdrawiam

Opublikowano

Witam

Kilka tygodni po zakupie z okolic tylniej osi zaczely dochodzic dziwne dzwieki cos jakby tarcie blachy o blache ,wszyscy mechanicy ktorych odwiedzilem zgodnie stwierdzili ze to automat.Pojechalem do naprawde super serwisu lodzkiego a oni mnie zalamali stwierdzili ze jest to malo spotykany model skrzyni GM z dwoma miskami olejowymi i nie bardzo podejma sie naprawy.Dowiedzialem sie ze moga wymienic na manualna ale musze czekac kilak tygodni wiec znalazlem inny serwis zaplacilem 3500pln i mam teraz od roku tego szrota co za kazdym razem kiedy mam wyprzedzic tira oblewa mnie zimny pot.

Potem zainstalaowalem jeszcze LPG i naprawde moje fundusze na moje cudo mocno sie uszczuplily i nie moge teraz majac juz pewne doswiadczenia zalozyc skrzyni manualnej.

Dlatego probuje dowiedziec sie czegos na forum,czesto je sledze i widze ze koledzy dysponuja naprawde olbrzymia wiedza i moze uda mi sie czegos dowiedziec,.

Niestety moja znajomosc mechaniki pojazdowej jest mierna a nawet zadna

Pozdrawiam

Opublikowano

A czy pamietasz czy na starej skrzyni CI ten blad wyskakiwal?? Mysle ze jezeli nie wyskakiwal na starej skrzyni to nie moze wyskoczyc na nowej (bo byl sprawny).

Wiec albo cos spierdzielil mechanik albo skrzynia jest uszkodzona.

Kto Ci sprzedal skrzynie?? Jezeli ten mechanik to niech szuka problemu, w koncu to jego sprzet.

Opublikowano

co to za automat ?? zapewne 5HP18

czym zalany?? DextronII czy III

podaj jeszcze nr VIN furki, lookniemy co tam było w orginale

ale pierwze słysze że w 520 była jakaś specjalna skrzynia z dwoma miskami

e61 530dA >> spacer.png

Opublikowano

Witam

Jezeli chodzi o stara skrzynie to nie bylo z nia zadnego problemu autko jezdzilo super

wspaniali mechanicy ktorzy ja zakladali rozkladaja rece i tlumacza sie ze nic nie moga poradzic a poza tym jakis czas juz ja uzywam i nie sa w staniemi pomoc i tyle,na sprawe w sadzie czekam juz pol roku a adwokat mowi ze ciezko bedzie udowodnic im wine stracilem kupe kasy i tyle

a wiecie jak to jest mam piekne bordowe BMW suoer felgi tez oryginalne super auto tylko jazda beznadziajna

pozdrawiam

num.nad.WBAHB61010BC17611