Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam Szanownych Forumowiczów,

Pojawił się ostatnio u mnie taki problem ze spryskiwaczami, a mianowicie z przednich dysz z prawej strony (patrząc zza kierownicy) działają jak należy natomiast lewa strona stoi. Rozebrałem zbiornik z płynem i wyciągnąłem sam silniczek od spryskiwaczy. Po podpięciu pod kostkę i wsadzeniu do wiaderka z wodą leci tylko z jednej strony. Przedmuchałem to kompresorem w jedną i drugą dyszę i słychać jak silniczek pracuje jak należy. I teraz nie wiem czy silniczek się gdzieś przytkał i w odwrotną stronę działam, a w tą co powinien nie bardzo czy coś innego może być przyczyną.

Z góry dziękuję za odpowiedzi.

Pozdrawiam

Opublikowano
To od czego będzie ten drugi króciec w pompce? Bo z pompki wychodzą 2 i myślałem ze jeden na prawą stronę drugi na lewą. Chyba, że jeden na przód i drugi na tył...:) Jeśli tak jest to za nieprawidłowe działanie przodu będą odpowiedzialne same dysze raczej?
Opublikowano
Bardziej bym się przyjrzał lewej dyszy, ewentualnie czy gumowy przewód się gdzieś nie zatkał, rozbierz wyciszenie maski i wyciągnij przewód.
Opublikowano
wyciąg dyszę i sprawdź, może być przytkana, albo zakamieniona, narzeczonej w pugu 206 ostatnio reanimowałem spryskiwacz bo był zakamieniony, kilka godzin w szklance z octem pomogło
Opublikowano

Przeczyść dysze za pomocą przewodu np AWG16 lub linki rowerowej, z plecionki odseparuj jeden drut i nim przebij to co zalega w spryskiwaczu, powinno pomóc,

"""To od czego będzie ten drugi króciec w pompce? Bo z pompki wychodzą 2 i myślałem ze jeden na prawą stronę drugi na lewą. Chyba, że jeden na przód i drugi na tył...:) """"

Odp: Z pompki wychodzą 2 króćce: jeden na przód, drugi na tył.

Opublikowano
Dziękuję bardzo za odpowiedzi. Już wszystko jasne :) zrobi się lepsza pogoda to przeczyszczę dysze i przewody ;)